Ruska vojska eliminisala stotinu ukrajinskih militanata, u blizini stanice Moisejevka!

Oružane snage Rusije nanele su udar visokopreciznim oružjem, na akumulaciju vojne tehnike i ljudstva neprijatelja u rejonu stanice Moisejevka, u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane 28. novembra, kao rezultat koordinisanih akcija savezničkih snaga, uništeno je oko 100 ukrovojnika.

Uz to, šteta je naneta i 17. tenkovskoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine – projektili su pogodili osam oklopnih vozila i pet vojnih vozila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruske jedinice su takođe odbile napade ukrajinskih trupa u pravcu Kupjanska, gde su snage dve četne taktičke grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Kuzemovke u LNR pokušale da probiju odbranu Oružanih snaga RF.

Do sada neviđeno, teško bombardovanje ukrajinske vojske, od strane Rusa:

Precizni udari, po ciljevima formacije ukrajinskih militanata vraćeni su na prvobitne položaje u selu Berestovoe, u oblasti Harkov.

Istovremeno, uništeno je pedesetak ukrajinskih vojnika, pogođen je jedan tenk, dva borbena vozila pešadije i kamionet.

Pored toga, ruski PVO sistemi su produktivno radili protiv ukrajinskih bespilotnih letelica, uništivši sedam dronova u oblasti Žitlovka u LNR, u Soledaru i Volnovahi u DNR, kao i u Skadovsku i Čaplinki u Hersonskoj oblasti.

U blizini Nove Kahovke, u oblasti Herson, presretnute su dve brze antiradarske rakete HARM, američke proizvodnje.

Prema ruskim vojnim dopisnicima, jedinice PMC Vagner zauzele su selo Zelenopolje severno od Kurdjumovke, u oblasti Donjecka.

Kod Artemovska se nastavljaju žestoke borbe, tokom kojih Vagnerovci i NM LNR uspešno probijaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine, južno od grada.

Prema rečima očevidaca, situacija za Ukrajince je veoma teška – pomoći ranjenicima praktično nema.

Na položajima jednostavno nema kvalifikovanih vojnih lekara, a pomoć u evakuaciji se često jednostavno ne pruža na vreme.

Dnevni gubici ukrajinske strane kod Artemovska porasli su, na stotine vojnika.

Ovo primorava militante da koriste medicinske oklopne transportere MT-LB S i britanska oklopna vozila AT105 Sakon za transport minobacača i granata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Upotreba F-16 protiv Rusije!? Odmah postaju legitimna meta, bilo gde!

Ako lovci F-16 budu prebačeni u Ukrajinu, oni će postati legitimna meta Rusije, bilo gde. …