Beograđanka ispričala, šta rade devojke iz Srbije kad odu u Dubai: Evo zašto se ne udaju za šeike i koliko zarađuju… – VIDEO

Već smo upoznati sa činjenicom da žene masovno odlaze u Dubai, u potrazi za luksuznim životom i moćnim šeicima, koji bi im to obezbedili.

Mračne ispovesti devojaka, koje su se u potrazi za luksuznim životom suočile sa raznim perverzijama, srušile su uverenje da je Dubai mesto, na kojem je sve savršeno.

Stjuardesa iz Beograda otkrila je koga najčešće ljube devojke koje s ovih prostora odlaze u Dubai, kada se kao stjuardese zaposle u jednoj svetski poznatoj aviokompaniji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– To su Libanci. Inače su niski, ali zato imaju „priču“ i šarmantni su.

Slični su nam temperamentom, jer ipak su oni Mediteranci. Imaju stav da su najlepši, najbolji i najatraktivniji.

No, nećete ih videti među pilotima.

Uglavnom rade kao stjuarti i u ugostiteljstvu – kaže Beograđanka M.R., koja je četiri i po godine bila stjuardesa u poznatoj aviokompaniji, a sada se bavi odnosima s javnošću, piše Pink.rs.

Naravno, tu nije kraj priči o ljubavnom životu stjuardesa. Maja nastavlja da ih ima različitih, od onih sa sretnim završetkom do srceslamajućih.

– Jedna kolegica je vrlo brzo upoznala svog sadašnjeg supruga Norvežanina koji je bio pilot i danas imaju dvoje dece.

Druga se zaljubila u Egipćanina koji je zbog nje perfektno naučio njen materinji jezik, da bi nakon tri godine veze odlučio da oženi djevojku, koja mu je dogovorena u detinjstvu.

One kojima momci dođu u posetu u Dubai i odsednu kod njih, što je zabranjeno, samo slažu da su im to rođaci, jer ih zapravo niko neće proveravati – rekla je Maja i dodala:

– Teško da bi se Hrvatica, kao ni Srpkinja ili Crnogorka zaljubila u Arapa (izuzev Libanca) jer oni nisu naročito privlačni muškarci, a mi ipak imamo svoje standarde lepote.

Ako je ženi stalo do novca, pa je to motiviše, onda treba da bude svesna da su oni vrlo privrženi svojoj kulturi i da se na kraju odluče na ugovoreni brak.

Čak i kad je u pitanju velika ljubav, ni ona ne može srušiti tu barijeru, koliko god mi odavde mislile da ljubav sve pobeđuje.

Novac je u tom poslu bitan faktor, a Maja tvrdi da se istovremeno može provoditi na destinacijama i od plate koja se kreće od 1.500 do oko 2.000 evra, te dodatnog džeparca, dovoljno uštedeti da bi nakon četiri ili pet godina rada mogle u rodnom gradu kupiti stan od 40 ili 50 metara kvadratnih, po ceni od nešto višoj od 1.000 evra po kvadratu.

– Na svakoj destinaciji ostanemo između 13 i 36 sati, a u hotelu su nam plaćene sve usluge osim hrane i zbog toga dobijamo džeparac.

U Londonu je to bilo 65 funti, u Parizu oko 75 evra, dok je Cirih bio najbolji sa 160 franaka – rekla je.

Jasno je da je živela punim plućima ali postoji druga strana medalje.

„Kada mi kažemo „oprosti“ ili „molim te“, onda to stvarno mislimo. No, u korporativnoj kulturi Emirata „molim te“ mora sve pratiti.

Čak vas mogu prijaviti nadređenima da imate problem u ponašanju.

Isto vam se dogodi kad vam nadređeni uputi kritiku, a vi pokušate objasniti da niste krivi.“

Dok je studirala istoriju umetnosti, radila je kao novinarka na televiziji i vodila je jutarnji program.

Radila je intervjue s Beograđanima koji žive u inostranstvu i tako je 2002. godine srela poznanicu koja je bila stjuardesa u jednoj aviokompaniji.

– Intervju za posao je bio na engleskom jeziku.

Prvo smo u grupama razgovarali kojih 10 zanimanja bismo izabrali da započnemo civilizaciju na drugom planetu.

Zatim su usledili psihološki testovi. U parove smo spajali momke s momcima, te devojke s devojkama po osnovi toga iz koje su države, koliko imaju godina.

Trebalo je da zamislimo da su to osobe koji su upravo dobili posao stuarta i stjuardese, te da moramo odrediti ko će s kim biti cimer i da objasnimo zašto smo tako odabrali.

Zatim su od 25 stvari s liste morali izabrati onih 15 koje bi poneli sa sobom u slučaju pada aviona u vodu, te ih poređati po prioritetu.

Zatim smo rešavali psihološki test sa 180 pitanja.

Nije bilo kraja pisanju odgovora. Jedno od pitanja je bilo je da izaberemo uljeza između tri reči „govor“, „mrmljanje“ i „zviždukanje“.

Sad, je li trebalo izbaciti govor ili zviždukanje i zašto je to pitanje važno i što oni iz odgovora zaključuju, meni je totalno nejasno.

U finalnom krugu smo imali intervju jedan na jedan i trebali smo predati fotografiju u stavu mirno i s velikim osmehom, odeveni u suknju, sako i sa salonskim cipelama sa zatvorenim prstima.

Nakon 12 sati testiranja prođe oko 10 posto kandidata – izjavila je.

Za kraj je ispričala da je danas mnogo zadovoljnija, jer kao PR uživa u poslu koji radi, dok je kao stjuardesa uživala u beneficijama, koje joj je donosio posao.

Stil

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …