Amerikanci nemaju čime da presretnu ruske Avangarde!

Usvajanje i uspešan boravak Rusije, na borbenom dežurstvu najnovije interkontinentalne balističke rakete (ICBM) RS-28 Sarmat ili UR-100N UTTH omogućava Raketnim strateškim snagama da „smire“ apsolutno svakog neprijatelja, uključujući i Sjedinjene Države, u bilo kom trenutku vremena.

Moskva je sada u stanju da izvrši munjevit globalni udar koristeći raketni sistem 15P771 Avangard kao odgovor, na akcije NATO-a i nije važno da li se to tiče evropskog ili severnoameričkog teatra operacija.

Treba napomenuti da je Avangard pomenuta ICBM, opremljena bojevom glavom u vidu deset hipersoničnih vođenih manevarskih bojevih glava 15Iu71 (Iu-71).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ove bojeve glave mogu da dostignu brzinu, do 28 maha i da se kreću u rasponu visine od 70, do 100 km.

Prema tome, nijedan postojeći sistem PVO/Protivraketne odbrane, uključujući američki Patriot, THAAD i Aegis, ne mogu da ih presretnu svojom municijom.

Stvar je u tome da tragači koji su na raspolaganju na njihovim protivraketnim raketama prestaju da funkcionišu brzinom od 3,5-5 km/s, zbog velikog aerodinamičkog zagrevanja optički providnog oklopa, na visinama do 100 km, gde je gustina atmosfere, još uvek dovoljna.

Ovo se odnosi na EKV presretače za THAAD, kao i na stepene presretača Mk 142 raketne odbrane RIM-161B (SM-3 Block IA) i niz druge municije Aegis.

Istovremeno, kompleksi THAAD i Aegis su glavne komponente eko-atmosferskog presretanja američkog strateškog sistema protivraketne odbrane.

Što se tiče savremenih kompleksa Patriot, njihove endoatmosferske rakete presretače MIM-104F PAC-3MSE, međutim, kao i protivvazdušne vođene rakete RIM-174ERAM (SM-6) za Aegis, zbog nedovoljnih energetskih indikatora, nisu sposobne da presretnu Avangarde, kod nadmorske visine iznad 35 km.

Istovremeno, RS-28 „Sarmat”, pored 10 bojevih glava snage do 80 kt svaka, može da nosi dodatni set sredstava za savladavanje raketne odbrane u vidu modela masovne veličine, dipolnih reflektora i IC zamke, infracrvene aerosole i autonomne sisteme za elektronsko ratovanje, što predstavlja dodatnu prepreku za američke sisteme PVO/Protivraketne odbrane.

RS-28 Sarmat, pored svoje složene ravno-kvazibalističke putanje leta, daje bojevim glavama mogućnost klizanja u dometu od 18 hiljada km, čak i kroz Južni pol.

Ovo se postiže zahvaljujući modernizovanim raketnim motorima RD-264 raketnog motora na tečno gorivo, koji se ranije koristio u teškim ICBM R-36M (RS-20A ili „Satan”).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tornado pogodio Nebrasku! Prevrtao kamione, po autoputu! “Ovo je opasno, po život”! – VIDEO

Snažan tornado pogodio je oblast severno od Linkolna, u američkoj državi Nebraska. Na društvenim mrežama …