“Zvao me tip iz Nemačke i rekao da je moja supruga njegova žena”

Da je bigamija kažnjiva i da je istovremeno biti u dve bračne zajednice protivno zakonu, uverila se 51-godišnja L.M.P. koja je osuđena, na jednogodišnju uslovnu kaznu.

Kako je jedan od njenih supruga naveo, a preneo Jutarnji.hr, saznanje da mu žena, ima još jednog muža izgledalo je ovako…

“Živeli smo, pre više od 30 godina u Bosni i dobili troje dece. Zbog rata smo izbegli u Hrvatsku, a kako smo decu htelida krstimo, venčali smo se 1999. godine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ona je 2016. otišla u Nemačku da poseti našeg sina, da bi potom od ženinog brata saznao da je zapravo otišla da živi sa izvesnim Ž.M. u Dizeldorfu.

U telefonskom razgovoru mi je priznala da je to istina.

Nakon nekog vremena vratila se u Hrvatsku, zbog zdravstvenih problema.

Bila je operisana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio je. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket, na njeno ime.

Otvorio sam ga i video dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za Ž.M. te da sada nosi i drugo prezime.

Upitao sam je o čemu se radi da bi mi rekla da ju je Ž.M. nasamario i da je sve to laž”, ispričao je A.S., prvi suprug optužene žene.

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je doslovno jedan dan samo nestala, pa je od silne brige i neizvesnosti digao policiju na noge, te prijavio njezin nestanak.

“Nakon nekoliko dana sam je dobio pa mi je rekla da se nalazi, kod prijateljice u Varaždinu.

Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njen Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojom ekipom doći, po nju.

U oktobru 2017. L.M.P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam saznao da je opet otišla u Nemačku i to kod tog drugog čoveka za kog se udala u tajnosti”, zaključio je ogorčeni prvi suprug optužene.

Jedno od njihove dece se prisetilo, kako je njihova majka tokom 2015. intenzivno koristila internet, do kasno u noć, pa joj je otac, zbog toga prigovarao.

Navedenim slučajem se bavio i veštak psihijatar dr Dušan Mamula koji je analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene zaključio da je ista mogla shvatiti značenja svojih postupanja, da je mogla vladati svojom voljom, te da je bila uračunljiva i da je znala šta radi.

Jutarnji.hr

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …