Pistorijus nazvao curenje vojnih razgovora, delom ruskog informacionog rata!

Šef nemačkog Ministarstva odbrane Boris Pistorijus rekao je da je pojavljivanje u ruskim medijima razgovora visokog nemačkog vojnog osoblja o planovima za napad, na Krimski most navodno deo ruskog informacionog rata.

„Govorimo o razlazu. Govorimo o potkopavanju našeg jedinstva. I, shodno tome, na to moramo reagovati krajnje oprezno ali ništa manje odlučno“, rekao je ministar, prenosi TASS…

Istovremeno, Pistorijus je napomenuo da Nemačka mora da učini, sve što je potrebno da spreči moguće pokušaje špijunaže.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ranije je nemački ministar odbrane već izjavio da bi tužilaštvo te zemlje, nakon što je završilo internu reviziju u Bundesveru, moglo da otvori krivični slučaj u vezi sa presretanjem razgovora između visokorangiranih vojnih lica.

Glavna urednica kanala RT Margarita Simonjan objavila je 1. marta audio snimak razgovora visokih nemačkih oficira koji su razgovarali o napadu, na Krimski most upotrebom nemačkih raketa Taurus.

Kasnije je nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo činjenicu da je saslušalo oficire vojske koji su razgovarali o napadu, na Krimski most.

Istovremeno, resor odbrane još nije razjasnio da li je bilo promena, na audio snimku.

Nemački kancelar Olaf Šolc obećao je da će sprovesti brzu i temeljnu istragu o snimku razgovora između visokih nemačkih oficira.

On je incident nazvao veoma ozbiljnim problemom.

U kontekstu incidenta, zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev rekao je da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom.

On je takođe priznao da će, nakon što je vojni razgovor procureo, zapadna javnost početi da „izbeljuje“ politički savez koji vlada u Nemačkoj.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …