KOSTA ČAVOŠKI: Poseta Lavrova nije bila slučajna – Došao je da uputi poslednje upozorenje Vučiću oko Kosova – VIDEO

Profesor Kosta Čavoški izjavio je da je ruski ministar Sergej Lavrov došao u Srbiju da uputi “poslednje upozorenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću”.

“Lavrovova poseta Srbiji sada nije bila slučajna. On je došao da uputi poslednji upozorenje Vučiću oko Kosova, a još važnije pred pregovore u Vašingtonu, 27. juna”, rekao je Čavoški.

On je ocenio da su “Rusi svesni šta je na redu i da su zato preko Lavrova poslali poruku da se pitanje Kosova mora rešavati u UN”.

Čavoški je istakao da je “jasno da je Vučić u panici, jer to što je obećao Amerikancima mora da ispuni”.

“Znate ti Amerikanci nismo mi ovde koje on može da laže i daje lažna obećanja, a da ništa ne ispuni. To što im je obećao, moraće da ispuni. A šta im je obećao niko ne zna, jer on sam vodi pregovore o Kosovu o kojima ne obaveštava ne najbliže saradnike. Za razliku od njega, pregovarači u ime te samoproglašene banana države su svoj parlament, vladu i javnost upoznavali sa tokom pregovora, pa smo tako od njih i mi saznali da bi trebalo da menjamo naše za naše – Bujanovac, Preševo i Medveđa Arbanasima, za našu Kosovsku Mitrovicu, Zubin Potok, Zvečan i još neka sela okolo”, naveo je on.

Čavoški je kazao ta su “Rusi pojačali pritisak, jer su shvatili da im Kosovo ako bi postalo država, ne treba kao još jedna članica Nato na Balkanu”.

VIDEO:

(Helmcast)

Check Also

Ekspert Blejz Meli: Ukrajina i Zapad se spremaju za neizvesnu budućnost

Kako se novembarski izbori u SAD približavaju, ukrajinska vlada i države članice NATO-a pripremaju se …