RUSKI EKSPERT: Novo ojačanje Abramsa neće biti dovoljno za rusku “Armatu”

Ruski vojni stručnjak Viktor Baranec kritikovao je Amerikance i njihove planove za povećanje prednjeg oklopa tenka Abrams.

Čak i metar visok oklop neće pomoći Abramsu da se suprotstavi naprednom ruskom tenku T-14 Armata.

“Naravno, ovo je glupost, jer je Abrams tenk već vrlo težak, a Amerikanci se na to žale”, rekao je Baranec, ističući da će ionako spor američki tenk kao rezultat primene američkih planova za povećanje debljine oklopa dobiti još najmanje tonu i po.

Kao rezultat toga, ovo će dovesti do prevelikog opterećenja motora i transformacije ovog američkog tenka biće loše, pa će postati odlična meta.

To će zauzvrat moći da iskoriste članovi posade “Armata”, koji u svom arsenalu ima “projektil koji je sposoban da prodre na gotovo metar oklopa”.

Kao ilustracija apsurdnosti daljeg jačanja američkog tenka, stručnjak je rekao: „Recimo da vi, na primer, imate Moskviča sa 120 konjskih snaga. I na njega zavarite blindirana vrata debljine 10 centimetara. Možete li zamisliti kako će to uticati na snagu motora, okretnost automobila? Naravno, ovo je glupost. ”

Ukazujući na očigledni neuspeh američkih planova, Baranec je primetio da povećanje oklopa američkog tenka ne bi predstavljalo ozbiljan problem za njegov poraz, ne samo za novu rusku “Armatu”, već i za tenk T-90M, sa “granatama za koje zadebljanje američkog oklopa nije problem.

Borba.info

Check Also

Kako su SAD zamalo, izgubile svoju najbržu letelicu, zbog ruganja Murmanskoj PVO… Šveđani pokupili lovorike!

SSSR je skoro dobio najbrži američki avion. To se navodi u publikaciji američkog izdanja The …