The National Interest: Rusija sigurno pobeđuje Ukrajinu i bez nuklearnog oružja

Komentator renomiranog američkog specijalizovanog mazazina The National Interest, Mark Episkopos, ocenio je da Ukrajina nema nikakve šanse da u ratu pobedi Rusiju.

Pritom je naveo pet vrsta oružja koja će – i bez upotrebe nuklearnog naoružanja – obezbediti pobedu Moskve.

Episkopos naglašava da ruska vojska ima znatnu superiornost u vazduhu i u oblasti protivraketne odbrane, što oružanim snagama Ukrajine stvorilo velike probleme.

Posebno je ukazao da Kijev ne bi mogao da probije ruski sistem protivraketne odbrane i zbog činjenice da Oružane snage Ukrajine misu u stanju da sebi pred Rusijom obezbede tajnost udara i pomeranja trupa.

Episkopos je naveo da ruski raketni sistemi S-400 sa Krima mogu da ugrožavaju sve vojne objekte na jugu, istoku i u centralnom delu Ukrajine jer ima radijus od 400 km.

On smatra da Ukrajina nema šta da suprotstavi ruskim lovcima Su-35S koji su opremljeni raketama vazduh-zemlja i navođenim bombama.

Ukrajinska avijacija je zaostala i dotrajala, a Rusija – povrh svega – ima i mnogo više borbenih aviona.

Biskopos je uveren i da će Rusija, u slučaju rata sa Ukrajinom, koristiti borbene mašine pešadije BMP-3M jer bi se borbe vodile i u gradovima u kojima imaju znatne prednosti nad tenkovima.

Američki ekspert, inače, procenjuje da bi i tenkovi, posebno T-90M, takođe bili značajan faktor ruske pobede u tom ratu.

On je prilično skeptičan povodom mogućnosti ukrajinskih tenkova T-84 „Oplot“.

Na kraju Episkoposovog spiska suruske samohodne haubice 2S19 „Msta-S“, koje su opremljene naprednom tehnologijom za gađanje i mogu da ispale do osam projektila u minuti.

Check Also

Pravoslavlje u borbi za čast i nezavisnost otadžbine!

Poziv Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila da se proglasi božićno primirje u Ukrajini i …