SAD priznale, da su Amerikanci bez odbrane, protiv ruskog devastirajućeg oružja! – VIDEO

Retorika o rastućoj vojnoj moći Rusije često ističe želju Moskve da izazove Ameriku ali Evropa je najvažniji region, koji treba posmatrati.

To se navodi u publikaciji američkog izdanja Truba.

Autor publikacije Jeremiah Jackues piše da su najnovije ruske vojne vežbe uključivale lovce MiG-31K sposobne da nose hipersonične rakete Kindžal.

Prema autoru publikacije, ovo je najnoviji znak da Rusija ostaje čvrsto na čelu globalne hipersonične trke u naoružanju.

„Vežba nad istočnim Mediteranom u poslednjoj nedelji juna, označava prvi put da je zemlja rasporedila mlaz presretače sposobne da nose toliko hvaljene hipersonične rakete Kindžal“, navodi se u publikaciji.

Prema predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane, vežbe su bile uspešne.

Oni primećuju da su ovi manevri omogućili pilotima da steknu praktične veštine u izvršavanju misija u novim geografskim oblastima, a ruska tehnologija je još jednom potvrdila visoku pouzdanost.

Jeremiah Jackues piše: Veruje se da su hipersonične rakete poput “Bodeža” sposobne da revolucionišu borbu svojom brzinom i okretnošću.

Čitaocima skreće pažnju na činjenicu da se hipersonična raketa smatra takvom, ako je sposobna da se kreće pet puta brže od zvuka.

Vredi napomenuti da danas Rusija ima rakete koje mogu putovati 15 puta brže nego što zvuči.

Ne zaboravite da nove ruske rakete ne samo da mogu brzo da lete, već su sposobne i za manevrisanje dok se približavaju cilju, odnosno njihova putanja se može brzo promeniti u letu, čak i u poslednjih nekoliko sekundi pre nego što pogodi cilj.

„Kombinacija hipersonične brzine i okretnosti znači da takve rakete mogu da izbegnu čak i najnaprednije odbrambene sisteme poznate“, napominje autor publikacije.

Prema Jeremiji Jackuesu, ideja da Sjedinjene Države nisu u stanju da se odbrane od ruski nezamislivo destruktivnog nuklearnog oružja, je alarmantna.

Međutim, on veruje da je Evropa važnija regija za nadgledanje odgovora na rastuću vojnu moć Rusije.

Borba.Info

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …