Lidl će od sutra u Srbiji prodavati reciklirani otpad iz Azije, u vidu plastične odeće i obuće!

Reč je, kako se navodi u saopštenju, o nesvakidašnjoj liniji proizvoda, koju čine šortsevi, majice i patike za žene i muškarce.

Lidl je najavio da će od sutra u svojim prodavnicama ponuditi sportsku opremu napravljenu od reciklirane plastike.

U pitanju je, naime, plastika prikupljena na plažama i morskim obalnim područjima, čime je pomognuto čišćenje životne sredine i smanjena upotreba resursa u proizvodnji.

Reč je, kako se navodi u saopštenju, o nesvakidašnjoj liniji proizvoda, koju čine šortsevi, majice i patike za žene i muškarce.

Linija je, dodaju, rezultat težnje ove kompanije da se, smanjenjem upotrebe plastike i povećanom upotrebom recikliranog materijala, na globalnom nivou uključi u rešavanje ozbiljnog problema koji predstavlja neodgovorno odložen plastični otpad.

“Lidlova sportska odeća je u potpunosti proizvedena od plastičnog otpada, od čega deo potiče od PET boca sakupljenih iz priobalnih delova okeana u Aziji. Tako je, na primer 25% vlakana gornjeg dela patike sačinjeno od reciklirane plastike iz okeana”, poručeno je iz kompanije.

Ova ekološki osvešćena ponuda počinje 22. jula u svim Lidl prodavnicama u Srbiji i traje dok traju zalihe, zaključuju u saopštenju.

Podsetimo, u sličnom duhu, kompanija Lidl Srbija u junu ove godine izbacila je iz upotrebe plastične kese za kupovinu u celoj Srbiji.

b92

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …