Putin prodaje S-500 i vraća Amerikance u školske klupe osnovne škole, o naoružanju!

Najnoviji ruski protivavionski sistem S-500, biće tražen na izvoznom tržištu naoružanja.

Ovo mišljenje dele i vojni stručnjaci iz Sjedinjenih Država.

Očekuje se da će ruski sistem PVO S-500, biti pušten u rad do kraja 2021. godine, a masovna proizvodnja raketa za ovaj sistem počinje ovog meseca.

Prema mišljenju američkih analitičara, dugo nije bilo jasno da li će Rusija izvoziti svoj novi proizvod, a tek nedavno je dobijen odgovor na tako važno pitanje.

O tome izveštava izdanje Militari Vatch.

“Ranije nije bilo jasno da li će Rusija ponuditi S-500 za izvoz, s obzirom da bi se to moglo smatrati strateškim oružjem”, kažu američki stručnjaci.

Pre izvesnog vremena šef Rosoboroneksporta Aleksandar Mihejev najavio je planove Rusije da do 2030. godine na svetsko tržište izbaci protivavionski raketni sistem S-500.

Autori Militari Vatch-a smatraju da će ovaj borbeni sistem biti ozbiljno tražen, mnoge zemlje će hteti da ga kupe.

Novi sistem je cenjen zbog brojnih naprednih funkcija, poput visokog stepena svesti o situaciji i sposobnosti gađanja ciljeva na udaljenosti od 600 km.

Osim toga, S-500 je sposoban da presreće hiperzvučne i svemirske ciljeve, kao i da stupi u interakciju sa sistemima PVO prošlih generacija.

“S obzirom na činjenicu da Sjedinjene Države razvijaju svemirske avione i čitavu liniju raznog hipersoničnog naoružanja, potencijalni protivnici Sjedinjenih Država i NATO-a, mogli bi smatrati da je S-500 vredan proizvod”, rekli su posmatrači američkog izdanja.

U SAD se veruje da su najverovatniji kupci S-500 Kina i Alžir.

Osim ovih zemalja, Indija, Belorusija, Vijetnam i Iran mogu biti zainteresovane za nove ruske borbene sisteme.

Turski predsednik Recep Taiiip Erdogan takođe je izrazio interesovanje svoje zemlje za sistem, iako su namere Ankare da nabavi visokotehnološko rusko oružje više puta dovedene u pitanje.

Borba.Info

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …