Kinezi optužili SAD da, zbog svemirskih odela NASA-e, lažu o svom sletanju na Mesec! – VIDEO

„Američko sletanje na Mesec moglo je biti lažno“

Uspešno sletanje na Zemljin satelit kineske svemirske stanice “Chang’e-4” dovelo je u pitanje verodostojnost reči američke vlade o letovima NASA-inih astronauta na Mesec.

Takve podatke izneli su stručnjaci iz Kine.

Poslednjih godina Kina je postigla veliki napredak u oblasti svemirskih istraživanja, a program Chang’e je to živo potvrdila.

U okviru potonjeg, kineski naučnici šalju automatske stanice na Mesec, kako bi proučili površinu Zemljinog satelita.

Prema mišljenju kineskih analitičara, puštanje u rad jedne od ovih stanica pretvorilo se u prilično neprijatne posledice po Sjedinjene Države, ponovo su osumnjičeni za lažno sletanje na Mesec.

Ovo prenosi izdanje Sohu.

„Američko sletanje na Mesec moglo je biti lažno“, pišu kineski novinari.

Autori Sohu su primetili da je kineska stanica “Chang’e-4” uspešno sletela na Mesec, usled čega je lunarni rover “Iuita-2” počeo da radi na površini Zemljinog satelita.

Uslovi u kojima je morao da radi, ponovo su naterali da posumnjaju u istinitost reči američke vlade o njegovom čuvenom mesečevom programu „Apollo“.

Prema zvaničnoj verziji Sjedinjenih Država, u periodu od 1969. do 1972. godine bilo je šest sletanja američkih astronauta na površinu Meseca.

NASA je potvrdila reči Vašingtona raznim fotografijama i video dokazima, koji su snimili prve korake ljudi na Zemljinom satelitu.

Međutim, zbog velikog broja nedoslednosti i neobičnosti, pojavile su se sumnje u njihovu istinitost.

Postoji teorija da je snimak snimljen u holivudskom studiju.

„Pad temperature na Mesecu je 300 stepeni.

Zbog toga kineski lunarni rover mora periodično prelaziti u režim spavanja, jer oprema ne može izdržati tako veliku razliku.

S tim u vezi, Kina se zapitala kako su američki astronauti izdržali tako oštru klimu, budući da je čak i Iuita-2 prinuđena da obustavi svoj rad?

Ili je sva ova prevara i američki predstavnici zapravo nisu sleteli na Mesec? “ – izveštavaju stručnjaci iz NR Kine.

Naučnici su namerno izračunali vreme sletanja astronauta na takav način da je u tom trenutku bila najnepovoljnija temperatura na Mesecu ali je i dalje bila abnormalna za ljudsko telo.

U Sjedinjenim Državama tvrde da su astronaute spasila jedinstvena svemirska odela ali postoje i pitanja u vezi sa ovim objašnjenjem.

Činjenica je da su predstavnici NASA -e ne tako davno priznali da u narednim godinama ne mogu ponovo poslati astronaute na Mesec, jer će imati problema s razvojem svemirskih odela, koja dolaze na posao u tako teškim uslovima.

Borba.Info

Check Also

NLO primećen prilikom sletanja Bajdenovog aviona, na aerodrom u Los Anđelesu!

Dvojica posmatrača aviona odlučila su da prate let aviona američkog predsednika Džoa Bajdena, na nebu …