Business Insider: Bajden nema pravo da SAD zbog Ukrajine uvuče u nuklearni rat sa Rusijom!

„Ulazak Ukrajine u NATO približiće oružane snage Severnoatlantske alijanse ruskim granicama, a za Moskvu je od vitalnog značaja da spreči takav scenario, pa će Rusija učiniti sve da to osujeti…”

Vašington treba da odustane od konfrontacije sa Rusijom na ukrajinskoj teritoriji, pošto Ukrajina nije u sferi interesa SAD, upozorio je Džoa Bajdena Business Insider.

Njegov kolumnista Saša Glazer upozorenje je ovako obrazložio:

„Da li će predsednik Bajden poslati američke muškarce i žene da se bore i umiru za Ukrajinu?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Retorika predsedničke administracije ne odgovara interesima naše zemlje i u velikoj meri povećava rizik da SAD budu uvučene u rat sa Rusijom.

SAD, dajući Kijevu kvazi-bezbednosne garancije, igraju izuzetno opasnu igru koja bi mogla da dovede do sukoba sa nuklearnom silom“.

Business Insider je dodatno ukazao:

„Ulazak Ukrajine u NATO približiće oružane snage Severnoatlantske alijanse ruskim granicama, a za Moskvu je od vitalnog značaja da spreči takav scenario, pa će Rusija učiniti sve da to osujeti.

Bela kuća mora tačno da proceni da li vredi započeti treći svetski rat zbog teritorije koja nije bitna za bezbednost Amerike“.

Glazer navodi da je Rusija već pokazala spremnost da snosi značajne troškove kako bi sprečila orijentaciju susedne države (Ukrajine) na Zapad, a da ni godine ekonomskog pritiska i sankcija nisu promenile spoljnu politiku Moskve.

Fakti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ključ pobede Rusije u borbi sa kolektivnim Zapadom

Ruska vojska polako ali sigurno napreduje na jugozapadu Rusije (u Novorosiji), a kolektivni Zapad ne …