Šef ukrajinske obaveštajne službe zapretio Rusiji terorističkim napadima!

Šef glavnog obaveštajnog odeljenja ukrajinskog ministarstva odbrane Kiril Budanov zapretio je Rusiji terorističkim napadima, u intervjuu za Fajnenšel tajms.

On je naveo da se pojačava aktivnost partizana na teritorijama, koje kontroliše Ruska Federacija i podsetio na teroristički napad u Hersonskoj oblasti, koji je doveo do pogibije službenika vojno-civilne administracije.

Budanov je uveravao da se takvi incidenti „dešavaju svuda, a bili su i biće izvedeni u Rusiji i na mnogim drugim mestima“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, zvaničnik nije odgovorio na pitanje o umešanosti kijevskih vlasti, u ovo.

Ranije je načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov rekao, da će u avgustu 2022. doći do prekretnice u specijalnoj operaciji ruske vojske.

Šta je u pitanju, Budanov nije precizirao.

Međutim, prema njegovim rečima, do kraja godine aktivnost neprijateljstava u Ukrajini će pasti na nulu.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je 24. februara u obraćanju građanima Ruske Federacije najavio početak vojne specijalne operacije u Donbasu.

On je naglasio da planovi Moskve ne uključuju okupaciju Kijeva ali će se svim silama zalagati za demilitarizaciju Ukrajine.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …