„Ne samo artiljerija“: Knutov rekao da ruska vojska uništava Ukrajinu

U izveštajima Ministarstva odbrane Ruske Federacije pažnju treba obratiti ne samo na podatke o uništenom oružju, već i na informacije o likvidaciji osoblja Oružanih snaga Ukrajine.

O tome je u intervjuu Ukraina.ru rekao direktor Muzeja PVO, vojni ekspert Jurij Knutov.

„Sada smo uvereni da ekstremni radikalni pokreti, mogu biti gori od samih nacionalističkih bataljona“, objasnio je ekspert.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ekspert je podsetio da se Zapad u Ukrajini protivi Rusiji.

Knutov je pozvao da se ne zaboravi da protiv ruske vojske, iako prikriveno, vode vojne operacije vojnog osoblja Severnoatlantske alijanse (NATO), tako da možemo reći da je, zapravo, Treći svetski rat trenutno u toku.

„Neophodno je uništiti ne toliko mobilisane, od kojih neki žele miran život i spremni su da pređu na stranu LDNR, koliko ideološki zaoštrene profesionalce.

A u izveštajima Ministarstva odbrane se ističe da se redovno vojno osoblje i plaćenici povlače iz borbe“, rekao je Knutov.

Služba javnih vesti je ranije javila, da je rezervni pukovnik Genadij Aljehin najavio moćnu ofanzivu ruskih snaga na Harkov, skrećući pažnju da se ruska vojska već „polako ali sigurno kreće u ovom pravcu“.

On je naglasio da je teško reći vreme početka ofanzive ali je harkovski pravac strateški važan, koji će igrati ključnu ulogu u toku cele specijalne vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …