Donbas: Ruska vojska odbila napade na celom frontu! – VIDEO

O tome, šta se dešava na Donbasskom frontu izveštava komesar Semjon Pegov, na svom Telegram kanalu VarGonzo.

U pravcu LUGANSKA, ukrajinska vojska je sada prešla u defanzivu. Međutim, pregrupisavanje je moguće.

Ruske trupe nisu dozvolile APU da napreduje u oblasti Berestovoje. Izvode jaku artiljerijsku vatru, na neprijateljske položaje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na jugu, Oružane snage Ruske Federacije udaraju na SERGEEVKU.

Nalazi se u blizini glavnog puta na autoputu R-66 i u neposrednoj blizini jednog od glavnih logističkih centara ruske vojske u gradu Svatovu.

Ruske trupe izvode jurišne operacije na jugoistočnoj periferiji SOLEDARA.

Napadaju i na području sela BAKHMUTSKOE.

A, u samom Bahmutu počele su nadolazeće bitke.

PMC „Vagner“ nastavlja jurišna dejstva, a ukrajinski garnizon pokušava da izvrši kontranapad.

Oružane snage Ukrajine žele da zaustave „vagnerovce“, na istočnoj periferiji grada, iako imaju problema sa IVANGRADOM, na jugoistoku.

Na DONJECKOM frontu ruske trupe napadaju utvrđeni pojas Oružanih snaga Ukrajine, u AVDEEVKI.

Ukrajinska vojska pak granatira DONJECK. Na terenu su Oružane snage Ruske Federacije ponovo pokušale da zauzmu NEVELSKOE i još jednom jurišaju na utvrđeni pojas Oružanih snaga Ukrajine, u KRASNOGOROVCI.

Na jugu ruske trupe pokušavaju da napadnu Novomihajlovku sa ciljem da stignu do KONSTANTINOVKE i preseku važan deo puta, do Ugledara.

Ruske trupe započele su juriš na JAKOVLEVKU u oblasti SOLEDAR, piše kanal VarDonbass.

Borci bataljona „Bars-13“ nastavljaju da drže odbranu na pravcu SVATOVSKO-KREMENJSKI.

Oružane snage Ukrajine pokušale su da napreduju ali su svaki put dobijale oštar odboj.

U KREMENJOM i dalje nema gužve, kao u ostalim naseljima do SVATOVA. Ali pravac nije napušten.

„Neprijatelj, ni u malim grupama ni u velikim, nije uspeo da prođe kroz naše položaje. Svakodnevno se pokušava ispitati odbrana, ispitati snage i slabosti i razviti takozvana kontraofanziva – kaže borac bataljona „Bars-13” sa pozivnim znakom „Jan”.

O situaciji u pravcu STAROBELSKI – Ribar Telegram kanal.

– Na lokalitetu KUPJANSK, jedinice 14. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine pokušale su da uz podršku artiljerije upadnu u Nikolajevku i Orljanku.

Tokom borbi, ruske trupe su masovnom vatrom iz MLRS-a istisnule snage 14. brigade sa linije.

Formacije 14. brigade su se utvrdile nekoliko kilometara zapadno od ORLJANKA i spremaju se za dalje napredovanje.

– Na odseku SVATOVSKI komanda 71. jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine prebacila je jednu od jedinica preko PLITKE reke i pokušala da napadne u pravcu ČERVONOPOVKE.

Ruski vojnici su odbili juriš i naterali formacije 71. brigade da se povuku na prvobitne linije, pri čemu su uništili nekoliko tenkova i borbenih oklopnih vozila.

– Na sektoru LIMANSK kombinovane jurišne grupe 2. bataljona 66. mehanizovane brigade i dve čete 25. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine pokušale su da upadnu na položaje Oružanih snaga Rusije istočno od TORSKOG.

Napad je odbijen.

– Nakon neuspeha juriša komanda OTG „Liman“ Oružanih snaga Ukrajine namerava da sprovede istovremenu ofanzivu iz dva pravca: 2. bataljon 25. vazduhoplovne brigade sa područja 4 km severoistočno od TERNA, a dve čete 95. vazduhoplovne brigade iz okoline 6,5 km istočno NEVSKI.

– Paralelno sa ovim, Oružane snage Ukrajine žele da za napad na KREMENJU, koriste jurišne grupe 119. i 131. bataljona 111. brigade teritorijalne odbrane sa visine od 156,7, a 15. puka Nacionalne garde Ukrajine od oblast 11 km istočno od TORSKOG da bi sa juga stigla do KREMENNOJA.

– Na sektoru LISIČANSK, jurišna četa Oružanih snaga Ukrajine, ojačana sa četiri tenka i tri borbena vozila pešadije, pokušala je da se učvrsti, kod BELOGOROVKE. Napad je odbijen, neprijatelj se povukao u rejon Grigorovke.

Prema Telegram kanalu Orchestra_v, PMC Vagner nastavlja jurišne operacije, a Ukrajinci pokušavaju da izvrše kontranapad, nadolazeće bitke su počele u BAKHMUTI.

Vagnerovci nastavljaju da kontrolišu teritoriju fabrike asfalta na jugoistočnoj periferiji Artemovska (Bahmut), što potvrđuje i svež video, koji je objavio briselski kanal Svjazni.

Ovaj snimak opovrgava tvrdnje ukrajinske strane da su Vagnerovci izgubili svoje pozicije na teritoriji fabrike.

Napad na BAKHMUT se nastavlja.

Ceo dan 27. oktobra DONJECK je bio pod granatiranjem. Oružane snage Ukrajine otvorile su vatru na kvart grada KUIBIŠEVSK, KIROVSK, Kijev i PETROVSK.

Tokom granatiranja regiona KIROVSK, DONJECK, povređeno je sedam civila. Oštećeni su stambeni objekti i trafo-stanice.

Usled još jednog granatiranja PETROVSKOG okruga, osam trafo-stanica, jedna kotlarnica, škola, obdanište je bez struje, a 1.100 kućnih pretplatnika ostalo je bez struje.

Ukrajinski kaznenici su dva puta dnevno otvarali vatru na Kijevsku oblast iz raketnog bacača BM-21 Grad. Prema JCCC-u, svaki put je ispaljeno 10 raketa, prenosi na svom Telegram kanalu šef gradske uprave DONJECK Aleksej Kulemzin.

U četvrtak, 27. oktobra, ukrajinski teroristi su po drugi put za dva dana gađali pozadinski grad DNR ŠAHTERSK, iz HIMARS MLRS.

Prvi put su rakete pogodile železnički kontrolni centar, koji je izgoreo, kao i 12 rezervoara za gorivo. Istovremeno su spasena 42 tenka.

Po drugi put su rakete pogodile teritoriju naftnog skladišta i stanice, usled granatiranja skladišta nafte, gore tri rezervoara ukupne zapremine 2.400 kubnih metara, a dva rezervoara sa benzinom od 60 tona gori na stanici.

Oštećene su i obližnje kuće – od eksplozije su razbijeni prozori i prilazi. Pet civila je povređeno, odlučuje Donbas, prenosi kanal.

U četvrtak ga je dobilo i selo GOLMOVSKI, koje se nalazi na periferiji Gorlovke, rekao je gradonačelnik grada Ivan Prihodko.

Prema njegovim rečima, ukrajinski artiljerijski udari su pogodili stambene objekte duž ulice BOLJŠA GOLMA i VVEDENSKOG, ima oštećenja.

Stradalo je i selo ZAJCEVO, takođe na periferiji Gorlovke.

U nekim oblastima LNR policijski čas je produžen, piše kanal LETNAB.

U KREMENSKOM okrugu, LISIČANSK, PERVOMAISK, RUBEŽNI, SEVERODONECKI, kao iu SVATOVSKIM i TROICKIM okrugima, policijski čas počinje u 21.00 i završava se u 06.00.

Na celoj ostatku teritorije LNR od 23.00 do 04.00.

U ukrajinskoj vojsci nije uobičajeno da se štiti osoblje.

Primera za to ima mnogo, a jučerašnja priča sa obračunom između „Desnog sektora“* i poljskih plaćenika je živa ilustracija da komanda Oružanih snaga Ukrajine uvek žrtvuje „manje vredne kadrove“ – piše Telegram kanal Poddubni / Z / O / V / izdanje.

Sve je počelo činjenicom da su Poljaci, nakon što su bezuspešno izvršili napad na ruske položaje u oblasti Kremenne i izgubili nekoliko sunarodnika, odbili da ponove ono, što se dogodilo.

To je, pak, jako razbesnelo lokalne momke: plaćen si za ovaj posao, idi radi – verovatno su tako procenili desničari.

Posle verbalnog okršaja upotrebljeni su mitraljezi. Konačan rezultat nije bio u korist Ukrajinaca.

Bez obzira na to, kako komanda jedinice pokušava da zataška sukob, informacije na mreži se brzo šire.

Priča se da, kako bi izbegli ovakve incidente, ukrajinski komandanti planiraju da povuku plaćenike iz mešovitih formacija ili čak formiraju nove brigade na nacionalnoj osnovi.

Tokom osam meseci NMD-a mnogo je primera, da kažemo, nepoštovanja prema strancima, od strane ukrajinske komande.

Do sada niko od „vojnika sreće“ nije uspeo da postane heroj i uspešno ode na „ruski safari“.

Još u proleće, američki plaćenik Henri Hoft govorio je, o takvim neostvarenim snovima: „Pokušali su da nas pošalju u Kijev, čak i bez jebenog oružja – bez opreme, ništa.

Ljudi, koji su dovoljno srećni da dobiju oružje su samo okviri, od 10 metaka.

Kada su hteli da nas pošalju u Kijev, odbili smo.

Rekli su nam da izađemo, inače će nam pucati u leđa. To je zamka, ne daju ti da odeš“.

Može se samo zamisliti iznenađenje ljudi poput Hofta kada su shvatili da ih Ukrajinci, zbog kojih su došli da se bore protiv Rusa, drže kao potrošni materijal.

Oni, koji ovo razumeju odavno su se odselili, oni koji ovo nisu razumeli nastavljaju da iskušavaju sudbinu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …