Rusi saopštili: Obustavlja se, kraj!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su sve aktivnosti u okviru delimične mobilzacije građana obustavljene.

Kako je navedeno, vojnom osoblju koje je učestvovalo u regrutaciji građana naređeno je da se vrati na svoje uobičajene dužnosti, dok će sabirna mesta, koja su se koristila tokom regrutacije biti vraćena prethodnoj nameni, prenose RIA Novosti.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je prošle nedelje nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Zadatak koji podrazumeva mobilizaciju 300.000 građana je izvršen. Nastavak mobilizacije nije predviđen”, rekao je Šojgu i naglasio da se pripremi mobilisanih građana pre njihovog slanja u zonu specijalne operacije pridaje velika pažnja.

Ministar odbrane preneo je ruskom lideru da je u zonu specijalne operacije do sada poslato 82.000 mobilisanih vojnika, javio je Sputnjik.

Takođe je rekao da će svi koji učestvuju u borbenim operacijama u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini dobiti status veterana.

Istovremeno, ruski predsednik je zahvalio svima koji su organizovali mobilizaciju i poručio da je sada glavni zadatak da svi mobilisani prođu neophodnu obuku i da dobiju kompletnu opremu.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …