Potpuna uzbuna: Albanci ponovo provociraju Srbe da bi se sakrili iza NATO-a! – VIDEO

Ponovo se situacija zahuktala, na administrativnoj granici Srbije i Kosova.

Priština ne prestaje da provocira Beograd da se silom sakrije iza NATO-a, kao što je to činila pre nekoliko decenija.

Postalo je poznato da će 1,5 hiljada albanskih militanata iz „kosovskih bezbednosnih snaga“ upasti na sever Kosova i Metohije, kako bi rešili „srpski problem“. Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE Beograd je već reagovao, na pokrete Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je da se vojska i snage Ministarstva unutrašnjih poslova zemlje, prevedu u najviši stepen borbene gotovosti. Na snimku ispod prikazano je prebacivanje samohodnih artiljerijskih oruđa NORA B-52 kalibra 155 mm srpske vojske, ka granici Kosova.
On je istakao da je Beograd u teškoj situaciji ali da će i pored toga učiniti sve da zaštiti Srbe. Posle naoružavanja Albanaca i podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitim naš narod i spasem Srbiju, rekao je Vučić. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će vojska Srbije ući na Kosovo i Metohiju ukoliko dođe, do oružanog napada na Srbe, na severu regiona.

Načelnik Ministarstva odbrane Srbije Miloš Vučević obavestio je javnost da su on i načelnik Generalštaba sinoć dobili nalog šefa države da do kraja godine povećaju broj specijalnih snaga, za više od 3 puta. 2023 – sa 1,5 hiljada, na 5,5 hiljada ljudi. Zauzvrat, načelnik Generalštaba Srbije Milan Mojsilović potvrdio je da trenutna situacija zahteva prisustvo vojske duž granice sa Kosovom i Metohijom. Na putu sam za Rašku, srpska vojska je dobila precizne i jasne zadatke, koji će u potpunosti biti realizovani. Situacija je teška, rekao je Mojsilović. Borba.Info
Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …