Konašenkov potvrdio: Ubijeni su, koncentrisanim napadom!

Više od 55 ekstremista takozvanog bataljona Šeika Mansura ubijeno je koncentrisanim napadom, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije.

“Ubijeni su u rejonu naselja Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici”, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

On je dodao da je u tom napadu uništeno šest jedinica oklopne i automobilske tehnike.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U kupjanskom pravcu je u artiljerijskim napadima ruskih trupa u Harkovskoj oblasti i Luganskoj Narodnoj Republici ubijeno do 30 ukrajinskih vojnika, a uništen jedan tenk, dva borbena oklopna vozila i tri automobila.

U krasnolimanskom pravcu u DNR artiljerijskom vatrom ubijeno je više od 40 pripadnika 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Takođe su uništena dva oklopna transportera i tri kamioneta.

U donjeckom pravcu je u uspešnim ofanzivnim dejstvima ruskih snaga ubijeno do 60 ukrajinskih vojnika 110. motorizovane pešadijske i 79. vazdušno-jurišne brigade.

Uništena su četiri borbena vozila pešadije i pet automobila.

U južnodonjeckom pravcu u DNR ubijeno je više od 40 ukrajinskih vojnika, a uništeno tri borbena oklopna vozila i dva kamioneta.

U oblastima naselja Guljaj Pole u Zaporoškoj oblasti i Krasni Liman u DNR uništena su dva skladišta artiljerijske municije ukrajinskih snaga.

U kontrabaterijskoj borbi u DNR uništeni su ukrajinski višecevni bacač raketa “grad“ i dva lansera “oljha“.

Kod Guljaj Polja i Pavlovke u Zaporoškoj oblasti i Velikoj Novoselki u DNR uništeni su samohodna haubica 2S1 “gvozdika“ i dve samohodne haubice 2S3 “akacija“.

B92/Sputnik/Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

SAD planiraju da iskoriste Ilijana Moska u vojne svrhe, u svemiru!

Ministarstvo odbrane i svemirske snage SAD planiraju da objave strategiju za korišćenje privatnih kompanija za …