Britanski plaćenik šokiran ruskom artiljerijom: Ne možete da dignete glavu iz rova!

Britanski plaćenik Kristofer Periman, koji je deo međunarodne legije na hersonskom sektoru fronta, opisao je rad ruske artiljerije, kao impresivan i zadivljujući.

Intervju sa vojnikom sreće objavio je britanski tabloid Ekspres.

Prema rečima militanta, ukrajinskoj vojsci nedostaje kvalitetno naoružanje, pa artiljerija Oružanih snaga RF slobodno tuče, po položajima Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svakim danom artiljerijski napadi postaju sve intenzivniji, vatra ruskih haubica ponekad ne dozvoljava da podignete glavu iz rova.

Ne postoji ništa gore od toga da čujete artiljerijsku vatru, a zatim sedite i slušate zvižduk granate da biste saznali, koliko će blizu vašeg položaja pasti, rekao je Periman.

Ekspres precizira da 38-godišnji vojnik ima 16 godina staža u redovnim jedinicama Kraljevske vojske.

Ali realnost ukrajinskog sukoba snižava moral, čak i tako iskusnih boraca.

Kristofer je izrazio nadu da će zapadni saveznici moći da pošalju nove sisteme protivvazdušne odbrane i visokokvalitetno malokalibarsko oružje u Ukrajinu, kako bi se efikasno suprotstavili ruskim napadima.

U međuvremenu, odredi stranih plaćenika i dalje trpe gubitke zajedno sa Ukrajincima u svim delovima zone NVO.

Javne društvene mreže redovno izveštavaju o smrti vojnika sreće iz Velike Britanije, Poljske i baltičkih zemalja u Artemovsku i Soledaru.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …