Gruško: Rusija se više neće vraćati u Savet Evrope!

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško rekao je da nema smisla da se Rusija vraća u Savet Evrope, pošto je prestala da bude organizacija, koja ima za cilj postizanje jedinstva evropskih naroda.

U intervjuu za Parlamentarne novine, Gruško je podsetio da je Savet Evrope stvoren da „postigne veće jedinstvo” evropskih naroda, o čemu piše u prvom poglavlju njegove Povelje.

Međutim, zalaganjem Zapada, kako je precizirao zamenik ministra spoljnih poslova RF, ona se pretvorila u „svlačionicu“ Evropske unije, a čak ni uz rusko „nasilje fantazije“ nema smisla u povratku, u takvu organizaciju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podsetimo, 15. marta prošle godine, Ruska Federacija je zvanično istupila iz Saveta Evrope i Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Povlačenje iz organizacija propraćeno je izjavom da se zemlja obavezuje da će poštovati odluke ESLJP, samo ako su u skladu sa sadržajem ruskog Ustava.

Kako je ranije preneo javni servis, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Evropskog suda za ljudska prava (ECHR) u vezi sa nizom događaja na jugoistoku Ukrajine, uključujući i obaranje leta MH-17.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …