Hodakovski: OS Rusije koncentrišu snage! Sprema se snažan udarac!

U ovom trenutku ruske trupe ne pokazuju veliku aktivnost na liniji dodira, počivaju na gradovima i polako se kreću duž frontova.

Ovo mišljenje je u svom telegram kanalu izneo komandant 11. odvojenog gardijskog puka Oružanih snaga RF Aleksandar Hodakovski.

Istovremeno, smatra ekspert, komanda ruske vojske se sprema za odlučna neprijateljstva, koja mogu početi u bliskoj budućnosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Koncentracija snaga je prilično impresivna, stanje stvari na “poziciji” poslednjih nedelja – porođaj počinje, Hodakovski je primetio.

Ranije je istu ideju izneo novinar Jurij Podoljaka.

Po njegovom mišljenju, toga je svesna i ukrajinska strana, koja drži glavne rezerve i koncentriše ih na pravcu Harkov i Zaporožje-Ugledar.

Najintenzivnija konfrontacija se odvija u oblasti Artemovsk (Bahmut), gde ruske jedinice nastavljaju da potiskuju ukrajinske militante.

Uspesi Oružanih snaga Ruske Federacije razvijaju se i na kupjanskom pravcu, gde je dan ranije oslobođeno naselje Dvurečnoje, u borbama, u kojima su aktivno učestvovali borci snaga Zapadne grupe.

Takođe, u regionu je uništena grupa ukrajinskih diverzanata.

Ovo je 10. februara saopšteno u ruskom resoru odbrane.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …