Moskva: Računajte da je to bila odmazda za teror u Brijansku!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije sinoć je komentarisalo naneti raketni napad, na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Kako je navedeno u vojnom resoru, raketni napad je bio odgovor na teroristički napad u regionu Brjanska, koji je organizovao režim u Kijevu.

Kao odgovor na terorističke akcije, koje je kijevski režim organizovao u Brjanskoj oblasti 2. marta ove godine, Oružane snage Ruske Federacije izvršile su masovni udar odmazde.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Visokoprecizno oružje velikog dometa vazdušnog, morskog i kopnenog baziranja, uključujući hipersonični raketni sistem Kinžal, pogađa ključne elemente ukrajinske vojne infrastrukture, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, kao i energetske objekte, koji ih obezbeđuju.

Cilj je postignut!

Svi dodeljeni objekti su pogođeni – objasnili su, u Ministarstvu odbrane RF.

Istovremeno, vojni resor je naglasio da su, kao posledica napada uništene baze jurišnih bespilotnih letelica, poremećen je transfer rezervi i železnički transport stranog naoružanja, a proizvodni kapaciteti za remont vojne opreme i proizvodnju municije, onemogućeni.

Podsetimo, ranije je Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo da je Rusija ispalila 81 raketu širom zemlje, uključujući 6 „Kinžala“, kao i 8 bespilotnih letelica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …