Rjabkov: Rusija i SAD sada nemaju zajednički jezik, po pitanju START-a!

Rusija trenutno nema dodirnih tačaka sa Sjedinjenim Državama, po pitanjima vezanim za START.

Ovo je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov.

Govoreći na događaju održanom u okviru Valdajskog diskusionog kluba, zamenik ministra spoljnih poslova je istakao da ruska strana, ne može ni da razmatra nikakva obaveštenja, koja dolaze iz Sjedinjenih Država, jer je ovaj ugovor formalno suspendovan, zbog čega nema mogućnosti da se bavi ovom delatnošću.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U suprotnom, to će biti kršenje saveznog zakona.

Rjabkov je dodao i da su ruske vlasti spremne da nastave razgovore sa američkom stranom o povratku na START ali tek, nakon što Vašington promeni svoju neprijateljsku antirusku politiku.

Zamenik ministra spoljnih poslova pozvao je vlasti SAD da se predomisle i „prestanu da se igraju vatrom“.

Zamenik ministra spoljnih poslova je podsetio da je ruska strana američkoj vladi iznela sve pravne argumente, koji su poslužili, kao razlog za suspenziju učešća u START-u, a izjave američkih vlasti o suprotnom, su pokušaj ignorisanja.

Međutim, uprkos tome, ruske vlasti su spremne da američkoj strani dodatno „prožvakaju“ pravne argumente, za suspenziju ovog međunarodnog sporazuma.

Rjabkov je naglasio da izjave američke strane da Vašington ne smatra da je Rusija suspendovala svoje učešće u DNSV, nisu ništa drugo, do „još jedan primer, kako vlasti SAD izmišljaju u smislu negiranja, onoga što se dešava u svetu“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Ulazimo u sledeću fazu! Ovo je zadatak broj 1!

Predsednički izbori su prošli, sledi nova etapa, ukazao je predsednik Ruske Federacije. Parlamentarni društveno-politički sistem …