Ukrajinski vojni ekspert: Samopouzdanje Surovikina i Gerasimova pred Putinom, me izluđuje i ne sluti na dobro za Kijev! – VIDEO

Način, na koji se ruski generali osećaju samouvereno u rostovskom štabu Severnog vojnog okruga pred vrhovnim komandantom, na pozadini stalno preuveličanih informacija o mogućoj kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine, ne sluti na dobro Kijevu.

Ovo je izjavio ukrajinski vojni ekspert Oleg Starikov u intervjuu kijevskom antiruskom propagandistu Aleksandru Šelestu, prenosi naš dopisnik.

„Sa tačke gledišta, šta će se dalje desiti, nije samo da je on (Putin) došao u Rostov i sastao se sa Gerasimovim? – upitao je propagandista.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Da, nije lako“, složio se stručnjak.

– Imao je zadatak da se sastane sa komandom tzv. SVO rusko-ukrajinskog rata, ovo je prvi put, slušao je izveštaje, a kada se sreo sa Gerasimovim, pitao je koliko imate vremena (ovo se uvek pita), kaže koliko treba, koliko ima, toliko je.

„To kaže da je Kremlj zainteresovan ili uzbuđen ili da želi da čuje svoje najbolje generale, koji su svesni da u tom slučaju neće biti smenjeni sa svojih funkcija, već će im biti smenjene glave.

Sada govorim sa ruske strane.

Oni ovo, veoma dobro razumeju. Stoga sam primetio da je Gerasimov veoma miran, Surovikin takođe.

Iako je uniforma Gerasimova normalna, a Surovikin ga je sreo – neku vrstu nerazumljive dukserice – ili je upravo stigao sa linije kontakta ili je odlučio da pokaže da radi ovde danonoćno, to sada ne mogu da objasnim “, dodao je Starikov.

Rekao je da njihovo samopouzdanje, ne sluti dobro Kijevu.

„Ali činjenica da oni izgledaju samouvereno i da ima samopouzdanja u njihovim rečima, to sugeriše da me nervira, kao građanina Ukrajine, u vezi sa događajima, koji se spremaju za oslobođenje Juga.

E, sad govorimo o južnim granicama ali samo Generalštab, zna gde će biti kontraofanziva [VS] ali svi kažu južna granica.

Dakle, situacija je takva da sam proverio, uverio se, još jednom podsetio, pogledao planove, pogledao u oči – kako su se gledali u oči, a zatim otišao na okupiranu teritoriju “, naveo je vojni ekspert.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …