Šta znači demonstracija bombi od 1,5 tona Šojguu? – VIDEO

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je 6. aprila inspekciju sprovođenja državnog odbrambenog naloga (GOZ) u oblasti Nižnji Novgorod.

Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je zanimljive fotografije iz jednog od preduzeća vojno-industrijskog kompleksa regiona, gde se proizvodi municija različite nomenklature.

Načelnik vojnog resora je izvršio inspekciju radnji u kojima se vrši proizvodnja artiljerijskog i avijacionog naoružanja (raznih granata i bombi).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na primer, fotografije pokazuju proces proizvodnje bombi. U isto vreme, trepćući FAB-500 ne izazivaju velika pitanja i iznenađenje ali FAB-1500 povećane snage vas tera da razmišljate o tome šta se dešava.

Stvar je u tome što ruske Vazdušno-kosmičke snage već neko vreme aktivno koriste nenavođeni slobodno padajući FAB-500, koji je prethodno konvertovan u preciznu municiju pomoću univerzalnog modula za planiranje i korekciju (UMPC).

Pojava velikog broja potpuno novih nevođenih slobodno padajućih FAB-1500 može ukazivati na to da je UMPC prilagodio municiju i za ovo.

Samo u ovom slučaju, „onda šrafovanje na krilima“, ima smisla serijska proizvodnja ovih bombi.

S tim u vezi, može se pretpostaviti da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije dobile mnogo jeftiniji analog vođenih moćnih ali skupih bombi UPAB-1500B.

Vidi se da je municija nova i da je njihova proizvodnja u toku.

Ovo nije „potemkinsko selo“, što znači da će FAB-1500 uskoro biti u vojsci, a koristiće se u zoni NVO.

Prema izveštajima, preduzeća odbrambene industrije povećala su svoju proizvodnju nekoliko puta poslednjih meseci, radeći na obezbeđivanju ruskih trupa.

Štaviše, nastavlja se proširenje kapaciteta za proizvodnju municije.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …