Mediji SAD i Britanije navodno identifikovali i objavili osobu, koja je „izvela veliko curenje obaveštajnih podataka“!

Štampa Sjedinjenih Država i Britanije objavila je navodnu identifikaciju osobe koja je „izvela veliko curenje obaveštajnih podataka“
Jack Teikeira, 21-godišnji obaveštajac Nacionalne garde Masačusetsa, imenovan je kao takva osoba.

Navodno, on je taj, koji je „procurio stotine dokumenata tajne prirode, nadgledajući privatnu radikalnu internet zajednicu, u kojoj je bilo 20-30 ljudi“.

NIT, pozivajući se na “dva zvaničnika koji nisu želeli da budu imenovani u štampi”, piše da je Teikeira “postao osoba, sa kojom će razgovarati o masovnom curenju informacija”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Iz članka:

Jack Teikeira takođe može imati podatke relevantne za istragu.

Istovremeno, ni američko vazduhoplovstvo ni FBI ne komentarišu umešanost ovog mladića u „curenje poverljivih informacija“.

Na ovoj pozadini, krajnje čudno izgleda publikacija u britanskom „Tajmsu”, u kojoj se tvrdi da je sprovedena neka vrsta „digitalne istrage”, usled koje je „bilo moguće ustanoviti da se pojedini detalji enterijera u Teišerinoj kući poklapaju sa detalji enterijera, koji su padali na pozadinu, na kojoj su fotografisana tajna dokumenta.

Džek Tejšeira je u britanskoj štampi „identifikovan“, kao pilot koji je prethodno bio upisan u 102. krilo Nacionalne garde Masačusetsa.

Istovremeno, ni NIT ni Tajms ne pišu o tome, odakle je obaveštajac Nacionalne garde države, koji nema nikakve veze sa materijalima Pentagona, mogao da dobije vojne obaveštajne podatke, kao ni analitičar o državnim poslovima daleko izvan Masačusetsa – u Kini, Ukrajini itd.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …