Medvedev poručio Moldaviji: “Izdajnici! Vi više ne postojite!”

Reagujući na odluku Moldavije da zabrani posete zvaničnim predstavnicima ruske države, bivši predsednik Rusije rekao je da tamo niko ni ne planira da ide.

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev reagovao je na odluku Moldavije da zabrani posete zvaničnim predstavnicima ruske države, rekavši da takve zemlje “više nema”.

“Misteriozno stvorenje po imenu Rečan (premijer Moldavije Dorin Rečan prim. aut.) je izjavio da ni predsednik Rusije ni ruski zvaničnici neće moći da uđu u njegovu zemlju – Moldaviju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kao prvo, trenutno niko ne planira tamo da ide. Možda kasnije. A kao drugo, takve zemlje više i nema”, napisao je bivši ruski predsednik na Telegramu.

Prema njegovim rečima, lokalni poglavari su Moldaviju “prodali Rumuniji”, pa, kako je rekao, nema smisla razgovarati sa njima.

“Lokalni vlastodršci su je prodali Rumuniji i tako postali izdajnici svoje domovine.

I nema smisla razgovarati sa njima o bilo čemu.

Neka se narod njima bavi. I neka konačno odluče, ko su – Moldavci ili Rumuni”, napisao je Medvedev.

Republičke vlasti su nedavno sastavile spisak zvaničnika iz Rusije, kojima je zabranjen ulazak u Moldaviju, međutim, nisu obelodanile imena.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …