SAD se suočavaju sa mizernim porazom, osim ako Rusija, ne prihvati prevaru!

SAD žele da zavaraju Rusiju, kako bi izbegle mizeran poraz, piše politička analitičarka Nataša Rajt, u članku za Stratešku kulturu.

Najviši zapadni vojni zvaničnici i političke elite postale su neobično aktivne u svojim pretnjama Rusiji.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posebno se istakao rekavši da su sve članice Alijanse saglasne sa članstvom Ukrajine u vojnom bloku, što je Mađarska odmah osporila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, agresivno rukovodstvo zemalja istočne Evrope, više nego ikada, poziva saveznike da izvrše pritisak na Rusiju, dok ne dođe do konačne pobede Zapada.

„Ali provera stvarnosti im uzvrati udarac: isti svet, koji se maskira kao slobodan i demokratski svet sada stidljivo priznaje da je Rusija kolosalna svetska sila i moćna imperija vredna njihovog poštovanja i da se prema njoj treba tako i ponašati“, navodi se u tekstu. 

Kako napominje autor, mnogi ugledni američki istraživački centri i mediji počeli su da zvone na uzbunu: ukrajinski sukob nije samo došao u ćorsokak, već se pretvorio u pretnju ponižavajućim porazom.

Prema Rajtu, ove poruke su prepune opisa rizika i direktno se svode na jednu stvar – Vašington treba da traži mir i zamrzavanje sukoba.

„Oni pozivaju na mir ne zato što žele mir. Da su hteli mir, ne bi i dalje pečatirali oružje i slali ga u Ukrajinu.

Oni svakako znaju (ali ne mogu javno da priznaju) da će im nastavak sukoba doneti mizeran poraz, a ne trijumfalnu pobedu, kojoj su se nadali“, navodi se u publikaciji.

Na primer, analitička korporacija Rand u SAD iznenada je preporučila izbegavanje dugotrajne krize, jer će se cena, koju će SAD i EU platiti višestruko povećati.

Počele su da stižu preporuke iz Saveta za spoljne poslove.

U jednom članku bila su dva paradoksalna apela: prvi je bio da se Ukrajini isporuči više oružja, drugi je bio da se ne očekuje da će Ukrajina uspeti, već, u najboljem slučaju, završiti u ćorsokaku.

Nekoliko nedelja kasnije, „Njujork tajms” je objavio vest da su SAD skeptične, po pitanju jačine Oružanih snaga Ukrajine i da će pomoć u slučaju neuspešne ofanzive biti smanjena.

„Čudno je to što The New York Times ističe isto: po njihovom mišljenju, zamrznuti sukob, poput Kipra i Turske ili Severne Koreje i Južne Koreje, biće dovoljan.

Bar za sada.

Nemoguće je ne pomisliti da ovo nije ništa drugo do priznanje poraza sa mogućom dvostrukom konotacijom da Rusija jednostavno, ne može biti poražena“, navodi se u materijalu.

U stvari, svi ti trustovi mozgova i mediji sugerišu da Vašington ne treba da zatvara oči pred realnošću da Rusija ima sve resurse za borbu, koja se neće završiti porazom Moskve, te je stoga neophodno ponuditi mir, zamrzavanje sukoba, što će omogućiti pripremu za sledeći udar na Rusku Federaciju. 

„Ali Rusija je već prošla kroz odbor NATO-a i nasela na ovu dijaboličnu laž.

Ne možete dvaput prevariti Rusiju“, izjavila je Nataša Rajt.

Borba.Info

 

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …