Skandalozno ponašanje Ane Brnabić: Premijerka udarila mikrofon i srpske poslanike, koje je za razliku od nje, narod birao, nazvala govnarima odvratnim! – VIDEO

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić objavio je da Skupština za danas završava rad, kao i da će rad nastaviti u utorak od 10h. Skupština je i danas nastavila raspravu o Vladinom Izveštaju o bezbednosnoj situaciji posle masovnih ubistava u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca ali bez poslanika Demokratske stranke i Zajedno-Moramo koji su odlučili da napuste sednicu.

Rasprava o Izveštaju, koji je obrazložila premijerka Ana Brnabić, počela je u četvrtak posle podne.

Na dnevnom redu sednice je i izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra prošle do kraja marta ove godine, s posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Poslanici će razmatrati i predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava, utvrđivanja propusta u obavljanju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih i predlaganja mera, koji je podneo poslanik Radomir Lazović.

Duži deo tog govora pogledajte videu iznad.

Na dnevnom redu je i predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Miroslav Aleksić pustio audio snimak na kome se čuje Vučić, kako traži ostavku Ivice Dačića u vreme, kad je bio ministar policije

Poslanik Miroslav Aleksić pustio je sa telefona na sednici Skupštine audio snimak na kome se čuje glas aktuelnog predsednika kako traži da tadašnji ministar policije Ivica Dačić podnese ostavku zbog stradanja dva deteta. Aleksić nije precizirao kada je snimak nastao.

Aleksić je naglasio da “nije tačno da niko nikad nije tražio ostavke zbog takvih stvari”.

“Nije ovo jedina tragedija koja se desila za vreme vaše vlasti, 18 žena je stradalo od početka godine, ministar Gašić je bio ministar odbrane kada kad je sedmoro ljudi stradalo u helikopterskoj nesreći.

Kažete ne treba ostavka, ne treba jer ste se uživeli u vaš film, jer ste Srbiju okupirali, ponašate se kao kriminalni klan, kao mafija, bitne su vam samo fotelje, vaše jahte, vile, poslovni poduhvati, helikopteri, sve ono što sisate iz Srbije, mislite da se to ne vidi, vi 11 godina vladate Srbijom, za tih 11 godina sejanje mržnje, sejanje podela, razaranje institucija, afera bez odgovornosti…”, rekao je Aleksić.

Poručio je vlasti “neće biti nijednog građanina na ulicama ako iskorene nasilje”.

“Hajde pokažite odgovornost, pokažite da su vam bitni životi građana više nego nacionalne frekvencije Pinka, Hepija…”, rekao je.

Premijerka srpske poslanike nazvala govnarima! 

Premijerka Ana Brnabić na sednici Skupštine Srbije burno je reagovala na navode opozicije o članici Radne grupe za mentalno zdravlje, a nakon izlaganja čak je udarila u mikrofon i rekla, obraćajući se delu opozicije, “govnari”.

Naime, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke je izjavio da je u Radnoj grupi za mentalno zdravlje i sigurnost mladih i Milica Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje, koja je, kako tvrdi Aleksić, „kućni prijatelj Kecmanovića“, roditelja dečaka koji je počinio ubistvo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Formirate tim Vlade za podršku mentalnom zdravlju, koga stavljate u taj tim, pored šefova Vlade? Stavljate doktorku Milicu Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno dzrvalje, igrom slučaja ta gospođa je kućni prijatelj Kecmanovića, ne znam da li to znate, igrom slučaja, (Brnabićki: nemojte da se zgražavate nego me slušajte, ne pričam napamet), i te kako je poznavala K.K“, tvrdi Aleksić.

Na to je burno reagovala premijerka.

„Napali ste ženu koja je potpredsednik, praktično najveći naš ekspert koji vodi grupu za mentalno zdravlje dece – direktorka Instituta za mentalno zdravlje, specijalista psihijatrije Milica Pejović Milovančević i redovni profesor na fakultetu i vi se usuđujete njoj da kažete nešto. Zašto? Zato što je pristala da bude u radnoj grupi. A šta želite?

Da žena napusti Radnu grupu, jel to doboro za zemlju i decu. Kako vas nije sramota da uzmete tu ženu u usta? Videla sam je dva puta u životu i imam samo reči hvale.

Ta žena, kad se desila tragedija, ovo monstruozno ubistvo, ušla je sa svojim timom u školu i od tada nije izašla iz te škole, radila sa decom,  nastavnim kadrom i roditeljima dan i noć, tako da su roditelji rekli – ne želimo nekog drugog.

Vi ste nju danas stavili na tapet, kako vas nije sramota?Jel razumete da postoji nešto što je iznad politike, jel vi možete to da shvatite u glavi lokalnog secikese, da postoji nešto što se ne dira? Ne branim sebe, već najstručnije ljude u ovoj zemlji“, rekla je, obraćajući se poslanicima Narodne stranke.

Upitala ih je da li žele da oteraju najbolje ljude.

Govoreći o ženama žrtvama porodičnog nasilja, rekla je da svake godina „kada ste vi bili na vlasti“ (obraćajući se delu opozicije) bilo, kako je navela, više ubijenih žena u porodičnom nasilju, nego prošle, pretprošle i godine ranije.

„Što se tada niste bavili time, što tada niste davali ostavke? Jel ste tada imali opoziciju koja vas je optuživala za smrt žena? Niste. Znate zašto? Zato što ste u opoziciji imali pre svega ljude, a posle političare.

A mi danas imamo lokalne secikese koji nikakve veze nemaju sa moralom, nikakve veze nemaju sa etikom i sa tim šta znači da se borimo za našu decu… Jel vas briga? Baš vas briga, napali ste ženu koja se bori za mentalno zdravlje ove dece, sram vas bilo“, rekla je premijerka i udarila u mikrofon.

Ipak, pre nego što ga je u potpunosti isključila, moglo se čuti da je premijerka rekla „govnari“.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …