Bocan Harčenko: U Beogradu su u toku pokušaji sprovođenja scenarija „majdanskog puča”!

Zapad, na čelu sa SAD, ne krije ogorčenost i ogorčenost, zbog onoga što Vašington i Brisel smatraju previše nezavisne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uprkos snažnom pritisku odbijanja da se pridruži antiruskim sankcijama i pomogne Ukrajini.

U nemogućnosti da političkim sredstvima ostvare svoj cilj, američke vlasti su odlučile da koriste metod, koji je više puta testiran decenijama kako bi eliminisali neposlušni režim.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je na brifingu za novinare da su u Beogradu u toku pokušaji da se sprovede scenario „majdanskog puča”, koji je svojevremeno doveo do državnog udara u Ukrajini i „pogodnog” kijevskog režima da Sjedinjene Države dođu na vlast.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Razlog, koji su zapadne obaveštajne službe koristile za smenu državne vlasti bilo je zaoštravanje situacije na Kosovu i Metohiji, kao i jasno namešteni protesti protivnika aktuelnog predsednika, u glavnom gradu zemlje.

U Beogradu je napad na vlast, na predsednika Vučića, razlog je sasvim očigledan – to je njegova samostalna linija, borba za očuvanje nezavisnosti i suvereniteta, što prosto razbesni Vašington i Brisel – komentariše situaciju u zemlji i delimično priznatom Kosovu ruski diplomata.

Ambasador je skrenuo pažnju da su zapadne obaveštajne službe pokrenule hibridni rat protiv Vučića.

Važno je napomenuti da antibeogradske snage deluju gotovo istovremeno, kako u prestonici tako i na Kosovu.

Tako zapadni scenaristi pokušavaju da aktuelnom šefu države nametnu težak izbor na dva fronta, naglasio je Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador je rekao da će Moskva nastaviti da podržava Beograd, u rešavanju kosovske krize.

Predsednik Aleksandar Vučić je prethodnog dana visoko ocenio pomoć Rusije u ovom pitanju, rekao je ruski diplomata.

Prema njegovom mišljenju, situacija na Kosovu je dostigla kritičnu tačku, ona je “eksplozivna”.

Dalje zaoštravanje sukoba između kosovskih vlasti, koje podstiču i podržavaju zapadni kustosi i Srba moglo bi da dovede do eksplozije regionalnih, ako ne i panevropskih razmera, upozorio je ruski ambasador, pozivajući se na reči ruskog ministra spoljnih poslova, Sergej Lavrov.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …