Zoran Savić: “Samo nam recite, u koliko sati igramo u ponedeljak…”

ABA liga i Košarkaška liga Srbije pomerili su za dan termin početka finala ABA lige, a Partizan ne želi da prihvati tu promenu!

Nakon što je Crvena zvezda Meridianbet rekla “DA” predlogu oba takmičenja, sportski direktor crno-belih Zoran Savić se oglasio i rekao da Partizan ne prihvata novi termin.

“Molimo vas da nam kažete u koje tačno vreme će se 12. juna igrati finale”, tražio je odgovor Savić od rukovodstva regionalne lige, kao potvrdu da crno-beli ne pristaju na promenu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Poštovana gospodo, cenimo napore menadžmenta da se na neki način reši problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA Lige i Košarkaške lige Srbije.

Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema.

Što se tiče Vašeg predloga za izmenu termina u poslednjem momentu nakon konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da KK Partizan ne može da prihvati predloženu izmenu termina.

Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA Ligi usvojili”, saopštio je Savić, a preneo “Sportski žurnal“.

“KK Partizan je u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obaveštenju o terminima utakmice (objavljenom i postojećem na zvaničnoj internet stranici lige) ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao. Klub očekuje rekordnu posetu.

Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda.

Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu)”.

“KK Partizan ne može i neće da izneveri svoje navijače koji su već kupili karte za utakmicu.

Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo termin koji su odredila iz menadžmenta Lige koja su za to ovlašćena.

Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da KK Partizan nije saglasan sa promenom termina.

Molimo Vas da nas obavestite u koje će se tačno vreme 12.6.2023. godine odigrati prva utakmica finalne serije lige”, poručio je Zoran Savić.

Prema ranije određenom datumu, finalna serija trebalo je da počne 12. juna i da se preklopi sa prvobitnim datumom finala Superlige, u kojem će igrati Zvezda i FMP, nakon što je Partizan odustao od učešća u domaćoj ligi.

Crveno-beli tada su najavili da neće igrati ako ne bude promene, a nakon hitnog sastanka predstavnika ABA i Košarkaške lige Srbije, predloženi su novi datumi, koje sada prihvata samo Zvezda, a ne i Partizan.

Mondo

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …