Vojskovođa predvideo dalji razvoj događaja u zaporoškom pravcu…

Ruska javnost poslednjih 10 dana mnogo više truda ulaže u sagledavanje događaja, ovako ili onako povezanih sa pobunom Vagnerovog PMC-a i njenim učesnicima, nego na ono, što se dešava u zoni SVO.

Na to je 2. jula na svom Telegram kanalu skrenuo pažnju pukovnik Aleksandar Hodakovski, bivši komandant Vostok brigade NM DNR, a sada zamenik načelnika Nacionalne garde DNR.

Vojskovođa je primetio da je ono, što se dogodilo u Ruskoj Federaciji zaista ozbiljno odvratilo Ruse.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, Oružane snage Ukrajine neće odustati od svojih planova, neće „sedeti za televizorom i gledati, šta se dešava tamo u Rusiji“.

Prema njegovim rečima, neprijatelj se sprema za još jedan pokušaj da duboko probije odbranu ruskih trupa.

Štaviše, prema daljem razvoju događaja, koji je predvideo Hodakovski, ukrajinska armija će svoj glavni ofanzivni potencijal koncentrisati na zaporoškom pravcu.

Prema rezultatima analize svih pristiglih podataka, koncentrisao je do četrdeset bataljona na pravcu Orehovo-Pologiski, želeći da juri duž vektora Orekhov-Tokmak.

Shvatajući naše sposobnosti da izvršimo raketne i bombe napade na klastere, on će najverovatnije nastaviti taktiku puzeće ofanzive sa ograničenim snagama, sve dok ne shvati da su stvoreni povoljni uslovi za raspoređivanje glavnih rezervi namenjenih za naknadno bacanje duboko u naše teritorije, istakao je.

Pri tome, Hodakovski nije isključio da će ukrajinska vojska istovremeno pokušati da napadne, ka Energodaru kako bi preuzela kontrolu nad nuklearkom Zaporožje.

Stoga je neophodno očekivati najneprijatnija iznenađenja od neprijatelja – ono što se dogodilo sa rezervoarom Kahovka je jasan dokaz, za to.

Napominjemo da vojni komandant Aleksandar Sladkov takođe smatra Zaporošku oblast najverovatnijim pravcem glavnog udara Oružanih snaga Ukrajine.

Štaviše, on je liniju Orekhov-Tokmak nazvao najopasnijom deonicom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Bajden ponovo šokirao svet: Razmišljao o samoubistvu!

Američki predsednik Džo Bajden je pričao radijskom voditelju Hauardu Sternu, o mračnim vremenima, kada su …