Hrvati se spremaju za rat!? NATO “opkolio” Srbiju?

Zbog vojnih vežbi i demonstracija u okviru NATO-ovog udara Neptun 23.2 očekuju se pojačane aktivnosti budnosti u Hrvatskoj i drugim zemljama.

Vežbe će se održati od 10. do 14. jula, a očekuje se pojačana buka, saopštilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MO) saopšteno je danas.

“Pojačana aktivnost NATO-a NEPTUNE STRIKE 23.2 sprovodi se od 10. do 14. jula 2023. godine na Baltičkom, Crnom, Sredozemnom i Jadranskom moru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Cilj aktivnosti je zajednička obuka i demonstracija borbenih sposobnosti savezničkih snaga za zajedničku odbranu i odgovor na krize”, ističu iz Ministarstva odbrane.

Aktivnost je planirana istovremeno sa Samitom NATO-a, koji će se održati 11. i 12. jula 2023. godine u Viljnusu, u Litvaniji.

Ministarstvo odbrane navodi da Hrvatska učestvuje u aktivnostima Neptun Strike 23.2 pružanjem podrške kao zemlja domaćin, te učešćem u zajedničkim vežbama Hrvatske vojske i američkih snaga sa nosača aviona USS Gerald R. Ford, koji se nalazi u Jadranu.

“Rezultati ove aktivnosti predstavljaće vidljiv i transparentan prikaz sposobnosti u svim domenima operacija i odlučnosti da se odbrane članice Severnoatlantskog pakta, u zoni odgovornosti Savezničkog komandanta u Evropi (SACEUR)”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da se tokom vežbe na području Hrvatske očekuje pojačana buka i mole građane za strpljenje i razumevanje.

Index.hr

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …