Sijarto: Sprečite podelu sveta na blokove!

Mađarski ministar spoljnih poslova i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Peter Sijarto, pozvao je danas svetske lidere da spreče podelu sveta na blokove, jer bi to onemogućilo saradnju u borbi protiv klimatskih promena i u sferi zaštite životne sredine.

– Ovi bezbednosni rizici, s jedne strane, nažalost, dovode do globalne podele na blokove, a sa druge strane do toga da svet ne može da obrati pažnju na veoma važne probleme koji su povezani sa izazovima održivosti sa kojima je suočena naša planeta – rekao je Sijarto tokom susreta sa mađarskim novinarima, pre početka sastanka Ekonomskog i socijalnog saveta UN koji je emitovan na Fejsbuku.

On je istakao da će Mađarska nastaviti da se zalaže da se u svetu umesto blokovske podele uspostavi period globalne saradnje i povezanosti, kako bi se u poslednjem mogućem trenutku donosile razumne odluke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mađarski ministar spoljnih poslova je podsetio da su i Centralna Evropa i konkretno Mađarska uvek bili na gubitku u situacijama kada je svet bio podeljen na blokove.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …