Britanskim diplomatama ograničeno kretanje u Rusiji!

Moskva je uvela proceduru obaveštavanja o kretanju širom Rusije za zaposlene u britanskim diplomatskim misijama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

“Britanska strana (otpravnik poslova) obaveštena je o odluci da se uvede procedura obaveštavanja o kretanju zaposlenih u britanskim diplomatskim misijama na teritoriji naše zemlje”, dodaje Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo je objasnilo da sada zaposleni u ambasadi Velike Britanije u Moskvi i Generalnom konzulatu u Jekaterinburgu moraju da prijave putovanja van zone slobodnog kretanja od 120 kilometara, najmanje pet radnih dana unapred.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Obaveštenja moraju da sadrže informacije o vremenu, svrsi, tipu putovanja, planiranim poslovnim kontaktima, pratiocima, načinu prevoza, mestima posete i smeštaja, kao i ruti.

Istovremeno, ograničenja se ne odnose na ambasadora, ministra-savetnika i šefa konzularnog odeljenja ambasade u Moskvi, kao i generalnog konzula u Jekaterinburgu.

Ministarstvo spoljnih poslova je istaklo da je uvođenje procedure obaveštavanja odgovor na neprijateljske akcije Londona, uključujući one koje ometaju rad ruskih predstavništava u Velikoj Britaniji.

B92/Sputnik

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …