Ruska osveta krenula žestoko po Kijevu! – Veleizdaja u Ukrajini…

Ruska vojska je odbila deset pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da povrate ranije izgubljene položaje u pravcu Krasnog Limana, rekao je portparol grupe “Centar” Aleksandar Savčuk.

Gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 100 ljudi, dok se 14 vojnika predalo.

Tokom borbi uništena su četiri pešadijska vozila, tri oklopna vozila i jedan kamionet.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Rusi se žestoko svete

Rusija je rano jutros izvela novi vazdušni napad na Kijev, saopštio je načelnik vojne administracije ukrajinske prestonice Sergej Popko.

Ruski udar dronovima Šahed bio je šesti ovog meseca, a prema preliminarnim informacijama svi dronovi su oboreni ukrajinskim sistemima protivvazdušne odbrane, naveo je Popko na Telegramu.

On je kazao da nije bilo žrtava niti veće materijalne štete, iako se informacije još prikupljaju, prenosi Rojters.

Upozorenje za vazdušnu opasnost bilo je na snazi više od tri sata noćas širom istočne Ukrajine, saopštile su vazduhoplovne snage zemlje.

Vojska je u 05.30 časova po lokalnom vremenu objavila novu vazdušnu opasnost od ruskih napada na području istočne i jugoistočne regione Ukrajine,navodi Rojters.

Veleizdaja u Ukrajini

Pečerski okružni sud u Kijevu odredio je pritvor od 60 dana narodnom poslaniku Opozicione platforme – Za život, Oleksandru Ponomarjovu.

On je osumnjičen za veleizdaju, saopštila je pres-služba Kancelarije generalnog tužioca.

“Generalni tužilac Pečerskog okružnog suda odredio je narodnom poslaniku zabranjene političke partije OPFŽ meru zabrane – pritvor, bez prava kaucije”, navodi se u objavi na kanalu na Telegramu.

U saopštenju se ne navodi ime uhapšenog narodnog poslanika, međutim, agencija Interfaks-Ukrajina došla je do saznanja da je u pitanju Oleksandr Ponomarjov.

Kako je saopšteno, Ponomarjov je u ponedeljak, na osnovu materijala Državnog istražnog biroa, lično obavešten da je osumnjičen za izdaju.

Prema rezultatima istrage, poslanik je prvog dana ruske invazije otišao iz Kijeva u okupirani Berdjansk i, kako bi spasao svoje bogatstvo i preduzeća u tom gradu, “počeo da sarađuje sa osvajačima”.

Prema operativnim podacima, preduzeća povezana sa njim i dalje obezbeđuju prostorije za upotrebu vojske Ruske Federacije, obezbeđuju im hranu, gorivo i maziva.

Pored toga, dodaje se, lokalni mediji, koji su pod njegovim uticajem, “emituju proruske narative i propagandu, dovodeći u zabludu stanovništvo Berdjanska”.

Kaže se i da je tokom rada sa okupatorima, “poslanik posetio okupirani Krim i Rusku Federaciju”, kao i da je kasnije, “zbog komercijalnih sporova sa okupatorima”, odlučio da se vrati u neokupirani deo Ukrajine.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …