Ivana je prvak sveta! – VIDEO

Srpska skakačica udalj Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Najavila je u izjavi za B92.net da će napasti zlato i zamolila da joj “držimo fige”, što smo mi i učinili, kao i cela Srbija. Na kraju se obilato isplatilo!

Vuleta je u Budimpešti dominirala kroz svih šest finalnih serija, a čak dva puta je preskočila granicu od sedam metara koja je bila nedostižna za sve konkurentkinje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ivana je u prvoj seriji prestupila, a onda je u drugoj preskočila 7,05 metara što je bio njen rekord sezone posle 6,86 u Dijamantskoj ligi u Monaku…

Potom je još jednom prestupila, pa letela 6,91 metara, da bi u petoj seriji potpuno razbila konkurenciju, a šokirala i samu sebe!

Skočila je izvanredno, a onda besno ustala iz peska i pognula glavu na reklamu. U sledećem trenutku je pogledala u semafor i videla da je skok ispravan, a tamo je pisalo – 7,14 metara!

To je novi rekord Srbije i skok koji će se prepričavati još dugo.

Ivana Španović tako je kompletirala sve evropske i svetske titule, pošto joj je do ovog 20. avgusta 2023. godine nedostajalo samo svetsko zlato na otvorenom.

Vredi reći da je srebro u Budimpešti osvojila Tara Dejvis-Vudhol iz SAD, a bronzana je u poslednoj seriji postala Rumunka Alina Rotaru-Kotman.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …