Vagnerovci pobesneli posle smrti šefova, kreću iz Belorusije, ka Rusiji! – VIDEO

Nakon što su “Vagner” i Kremlj potvrdili da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći kod Moskve, ukrajinski Nacionalni centar otpora saopštio je dakonvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću ka Rusiji.

Izvori u Belorusiji kažu da su neki od Vagnerovih baznih kampova već demontirani tokom noći u sredu na četvrtak i da su pripadnici privatne vojne grupe formirali konvoje za napuštanje zemlje.

– Konvoji verovatno idu ka granici sa Rusijom – saopštio je Centar.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema izvorima Centra u Belorusiji, beloruska vlada nije odobrila povlačenje grupe plaćenika. Beloruske specijalne službe navodno pokušavaju da presretnu konvoje na granici.

Vest je preneo i Bi-Bi-Si, uz napomenu da još nema zvanične potvrde. Dodaje se da su sve mobilne mreže u blizini kampova u prekidu.

Podsetimo, šef Vagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti komandant Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji, saopštila je ruska vladina agencija za vazduhoplovstvo i dodala da niko od putnika nije preživeo.

Ranije je ruska agencija civilnog vazduhoplovstva Rosavijacija saopštila samo da se Prigožin nalazi na spisku putnika oborenog aviona.

Ali kasno u sredu, agencija je dala imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer, koji se srušio u blizini Moskve u sredu.

Međutim, ni Rozavijacija ni bilo koji drugi ruski zvaničnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin ubijen.

Još uvek nema zvanične reakcije ruskih vlasti o nesreći.

Telegram kanali povezani sa Vagnerom zapalili su se čim je potvrđeno da se Jevgenij Prigožin nalazi u malom privatnom avionu koji se srušio u blizini Moskve.

“Otvoreno kažemo da glavni osumnjičeni za Prigožinovu smrt sede u Kremlju.

Državnici na čelu sa Putinom pokušali su da ga ubiju. Svi se pitaju šta ćemo ako se potvrdi smrt Prigožina.

Reći ću vam samo jedno – spremite se za nas! Organizovaćemo drugi pohod na Moskvu”, objavljeno je na kanalu Zelena zona.

Kurir.rs/Jutarnji/BBC

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …