TAC: Uzaludni su pokušaji Ukrajine da pronađe čudotvorno oružje

Čak i kada je predsednik Džo Bajden posetio plamteće havajsko ostrvo Maui, njegova pažnja je uglavnom bila usmerena na Ukrajinu, za koju je tražio još 24 milijarde dolara pomoći.

Njegov predlog Parlamentu nagoveštava očaj.

Pošto je dugoočekivana kontraofanziva Kijeva završena sa minimalnim uspehom, ukrajinski zvaničnici su sve glasniji u zahtevima za dodatnim oružjem, kojim bi povratili svoju snagu i status kvo, na bojnom polju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovo mišljenje izneo je politikolog Dag Bendou sa Kejto instituta, u članku za časopis The American Conservative.

Zaista, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pomalo liči na Nemce 1944. koji su svoje slabe vojne nade polagali na „vundervafen“ ili čudotvorno oružje, Bandov piše.

Ali kao što znate, čak i nakon što je postigla određeni uspeh u stvaranju raketa, nemačka vojna mašina je pretrpela porazan poraz.

Ekspert podseća da verovatnoća da će vlada Zelenskog ostvari zacrtane ciljeve – pobedu u sukobu i povratak novih ruskih teritorija, uključujući Donbas i Krim, izgleda sve beznačajnije.

Pristalice Ukrajine u Vašingtonu tvrde da Moskva nije spremna za pregovore.

Ali većina njih se zapravo protivi miru podsticanjem sukoba.

Ova činjenica je uvek dobrodošla u Kijevu, koji još uvek traži svoje čudotvorno oružje, pokušavajući da ga pronađe na Zapadu.

Vašingtonski političari ne bi trebalo ni da gledaju prema Ukrajini, čiji korumpirani zvaničnici na prevaru pokušavaju da uvuku Belu kuću, u direktnu konfrontaciju sa Moskvom.

Umesto da padaju u de fakto zavisnost od Zelenskog i njegovog režima, saveznici bi trebalo da angažuju Moskvu u stvaranju realne bezbednosne strukture za Evropu, koja poštuje ključne interese Rusije i reintegriše je nazad na Zapad, istovremeno zadržavajući suverenitet i ekonomsku slobodu Ukrajine, uz izbor odlaska na zapad ili na Istok.

Od vitalnog je značaja da zamišljeno savršenstvo, nije neprijatelj praktičnog dobra, zaključio je Bendou.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …