Amerikanci se sa Svetskog prvenstva vraćaju kući podvijenog repa! – VIDEO

Košarkaši Nemačke su rezultatom 113:111 pobedili Sjedinjene Američke Države u polufinalu Mundobasketa.

Košarkaši Srbije pobedili su Kanadu u prvom polufinalu današnjeg dana i rezultatom 95:86 stigli do bitke za zlato koju će voditi sa Nemcima.

Nemci su napravili senzaciju, eliminisali Sjedinjene Američke Države u utakmici, u kojoj su bili u dvocifrenom vođstvu dugo i potpuno zasluženo otišli u finale.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Setimo se da su samo pre nekoliko dana, u četvrtfinalu turnira, umalo izgubili od Letonije posle velike drame i uspeli su da se osveže dovoljno i da naprave najveći uspeh i poraze Ameriku.

Amerikanci su bili oslabljeni na ovom meču i igrali bez Brendona Ingrama, a odmah na startu su Nemci preko Obsta i Tajsa došli do 7:2 pa je to nateralo Stiva Kera da pri 14:9 vođstvu Nemaca i mučenja Amerike Ker pozove tajm-aut.

Naslutilo se već tada da Amerikanci mogu da izgube od selekcije Nemačke, ali je to i dalje bilo samo senzacija u magli.

Međutim, kako je igra nastavljena tako su Nemci stekli dvocifrenu prednost.

Usledila je najefikasnija prva četvrtina sa preko 60 poena, a onda su Amerikanci krenuli da se vraćaju i čak na poluvremenu imali pola koša prednosti, 60:59.

Potom, gledamo spektakl.

Nemci ubacuju 35 poena u trećoj četvrtini i prave ključnu razliku koja im je potom donela miran ulazak u poslednju četvrtinu.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su Amerikanci topili prednost Nemaca.

Entoni Edvards je doneo dramu u ovaj meč, a uz neke bitne šuteve Ostina Rivsa se dogodilo da razlika sa dvocifrene pada na samo tri poena, 103:106.

Ogromna drama koju Šruder uspeva da reši i donese Nemačkoj prvo ikada finale Svetskog prvenstva i to protiv Srbije. Igraće se za zlato u nedelju od 14 časova i 40 minuta.

Najefikasniji je bio Andreas Obst sa 24 poena i 6 asistencija, pratio ga je Franc Vagner sa 22, a 21 je ubacio Danijel Tajs i uhvatio 7 skokova, dok je Šruder upisao 17 i po 10 su postigli Johanes Timan i Mo Vagner.

U redovima Sjedinjenih Američkih Država, videli smo 23 poena Entonija Edvardsa, 21 poen Ostina Rivsa, 17 Mikala Bridžisa, a dvocifren je bio još samo Džejlen Branson sa 15 poena.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …