Stiže haos! – MUP izdao upozorenje, svi timovi u pripravnosti!

Na osnovu najave RHMZ-a da se na području Srbije tokom vikenda očekuju vremenske nepogode koje mogu prouzrokovati poplave, MUP je prosledio upozorenje.

Upozorenje se tiče preduzimanja preventivnih i operativnih mera radi sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi i imovine.

“U saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta”, saopšteno je iz MUP-a.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti i vatrogasno-spasilačke jedinice, su već angažovane u preventivnim obilascima terena i potencijalno kritičnih tačaka na ugroženim područjima”, navode iz MUP-a uz poseban apel.

“Apelujemo na sve građane, posebno na one koji žive u blizini vodotokova da prate uputstva nadležnog štaba za vanredne situacije koji će ih redovno informisati o okolnostima u vezi sa predstojećim vremenskim nepogodama”, saopšteno je iz MUP-a.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …