Uroš Janković: “Terzići me progone godinama, pištoljem na Marušića…”

Fudbalski menadžer Uroš Janković pretučen je pre dve noći u Beogradu, a zbog napada na njega uhapšeni su Kostadin Terzić, potpredsednik OFK Beograda i njegov brat Nikša, sinovi Zvezdana Terzića.

Uhapšen je i L. K. vlasnik beogradskog kluba “Nana”, koji je zajedno sa Terzićima i svojim obezbeđenjem, tukao Jankovića.

Janković je rekao u razgovoru za „Vijesti“, da ga je „grupa naoružanih zlikovaca“ napala nedugo nakon fudbalske utakmice između Srbije i Crne Gore, dok je izlazio iz restorana sa crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem i njegovom porodicom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kazao je i da je Kostadin Terzić uperio pištolj u Marušića, kao i da su napadači povredili majku crnogorskog fudbalera.

Janković je ispričao da je napad ličio na teroristički, da su im Terzići i njihova ekipa preprečili put automobilima, udarili u njihovo vozilo, a potom ga udarali pištoljem i palicama.

Tvrdi i da je to bio pokušaj ubistva, kao i da je udaren više od 30 puta pištoljem.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku.

Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela.

Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković, pa nastavio:

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil.

Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Fudbalski menadžer kaže da je pre nešto više od godinu dana imao sukob za Zvezdanom Terzićem, koji je, kako tvrdi, pokušao da ga reketira.

„Nisam mu dozvolio da me reketira i on nije mogao da pređe preko toga.

Pre godinu i po i on je pokušao da uradi isto ovo, ali bezuspešno.

Od tada traje moj problem sa njim i njegovom porodicom, tačnije, od tada traje progon. Na više mesta su mi spremali sačekuše“, rekao je Janković.

Dodao je da su sa Terzićima i njihovim prijateljem, vlasnikom ‘Nane’ bili momci iz obezbeđenja tog kluba.

„Njih trojica se jasno vide na snimcima, odnosno, jasno se vidi da me Terzići i on udaraju pištoljima. Mučki, s leđa.

Vidi se i da Kostadin Terzić repetira pištolj i poteže u pravcu glave i grudi Marušića, kako bi ga sprečio da mi pomogne dok su me brutalno tukli.

Njegovu majku, ženu od šezdesetak godina su gurnuli i povređena je”.

Janković je istakao da je u karijeri napravio više od 250 transfera ali da ne praktikuje medijske nastupe, pa da zog toga i nije do sada komentarisao epilog krivične prijave podnete zbog njega pre pet godina zbog pranja novca.

„Posle nepravde u Belgiji, ovo je kap koja je prelila času da se oglasim“, rekao je Janković i nastavio: „Protiv mene se u Belgiji vodio postupak zbog kog sam uhapšen 10. oktobra 2018. godine, a Srbija me oslobodila 19. septembra 2019. godine usled nepostojanja osnova sumnje protiv mene.

Nakon toga se kompletna priča sa Belgijom završila, oni nikada nisu podigli optužnicu protiv mene iz razloga što nikada nisam počinio nijedno krivično delo.

To potvrđuje više sudskih rešenja koja se odnose na taj postupak.

Dakle, netačno je da sam sa bilo kojim tužilaštvom sklopio bilo kakav sporazum.

U tom postupku sam bio okrivljeni, a sada sam oštećen, jer mi je naneta višemilionska šteta“, zaključio je Janković.

Sport klub

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …