Novak onavici koju ne mogu da mu oproste: “Na turnire dolazim da ih osvajam”

Trudim se, pogotovo sada, u ovim poznijim fazama karijere, da, kada izaberem da učestvujem na nekom turniru, budem maksimalno spreman, u svakom smislu, i da mogu da ga osvojim.

To je, na konferenciji za medije, pred početak pariskog mastersa u Bersiju, pun samopouzdanja, poručio najbolji teniser sveta Novak Đoković, odgovarajući na pitanja “Novosti”.

Jasno je šta je Noletov cilj: da još jednom, sedmi put, podigne razgranato bronzano drvo koje pripada pobedniku.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

– Ne dolazim na turnir rekreativno ili da odigram par mečeva. To me ne interesuje – reaguje na pitanje kako ocenjuje svoje izglede na trijumf, imajući u vidu dobru formu u kojoj se trenutno nalazi.

Podseća da sada igra manje turnira nego ranije u karijeri i da pažljivo bira gde će da nastupi.

– Ove godine osvojio sam pet od deset turnira na kojima sam učestvovao, dakle pedeset odsto, što je zaista odličan rezultat. I što je najvažnije, osvojio sam tri od četiri grend slema – ističe u odgovoru na naše pitanje.

Turnir u Bersiju je uvek imao posebno mesto u Novakovom kalendaru.

– Ovde sam, zaista, imao izvanredne rezultate. Prošle godine sam odigrao odlično finale, bio sam veoma blizu pobede. Istorijski gledano, u Bersiju sam dobro igrao.

Ovaj turnir mi je davao podstrek, to je mesto gde zaista uživam da igram i da se takmičim.

Biće ovo njegov prvi nastup posle više od mesec dana odmora.

– Mislim da sam dobro odradio pripreme. Pet nedelja bez mečeva je mnogo, pa će prvi koje ovde budem odigrao biti veoma bitni. Nadam se da će ih biti više! – nasmejao se vidno raspoloženi Novak.

Osvrnuo se i na vreme koje je prethodnih sedmica posvetio porodici i drugim aktivnostima.

– Dosta je odmora! Bilo je odlično, provodio sam puno vremena s familijom. Imali smo lepe momente, krštenje na Ostrogu, bili smo i u Crnoj Gori i u Srbiji i u regionu. Putovao sam i u Ljubljanu radi fondacije.

Imao sam razne aktivnosti, gledao sam košarku koju veoma volim da pratim Zvezdu i Partizan. Proveo sam korisno i lepo ovo vreme i sada je trenutak da se usredsredim na tenis! – zaključio je u odgovoru na pitanje “Novosti”.

Ove subote je trenirao na sporednom terenu broj 4 i malo osetio uslove.

– Teren je brz. Možda je centralni nešto sporiji. Loptice se “raščupave” kada se malo odigra s njima. Klize, ne odskaču, podloga je odgovarajuća za dobar servis. Radimo na tome.

Trebalo je u petak uveče da imam prvi trening ali su mi se iskomplikovali letovi. Videćemo dalje kakav će raspored biti, s dublom i singlom.

Novak je prijavio oba takmičenja, a ovog puta u dublu će nastupiti u paru sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem.

– Igramo najviše zbog Dejvis kupa, da isprobamo i tu kombinaciju. Igrao sam sa Ćaćićem, sada ću sa “Kecom” nastupiti prvi put.

Moramo da vidimo šta je najbolje za nas, pošto osim Ćaćića nemamo specijalistu za dubl.

Spremamo se, Dejvis kup je takmičenje u kome predstavljamo svoju zemlju i svi smo veoma uzbu|eni i motivisani da to pro|e kako treba – rekao je Novak.

Ponovio je da su mu sada najveći ciljevi u karijeri osvajanje novih grend slemova, ostanak na prvom mestu rang liste i nastup za reprezentaciju Srbije.

– Zaista želim da odigram dobro na Olimpijskim igrama, da reprezentujem svoju zemlju. I Dejvis kup je nešto što mi daje puno inspiracije.

Tu smo, u završnim fazama, na kraju sezone.

U Dejvis kupu smo i dalje “živi”, igramo četvrtfinale, u Malagi protiv Velike Britanije. Uz to, cilj mi je i da završim na prvom mestu na kraju godine.

Sada kada sam u dobroj poziciji za to, zašto da ne – zaključio je Novak.

GDE SI PARTNERU, LEGENDO!

Baš dok je Novak na konferenciji za medije govorio o tome da će u dublu u Bersiju nastupiti s Kecmanovićem, njegov saigrač se pojavio u pres-centru.

– Evo mi ga partner! Gde si partneru, legendo! – dobacio je nasmejani Novak ka zadnjim redovima, iza novinara, gde je došao Kecmanović povodom svojih obaveza.

Novosti

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …