Lim naglo porastao za pola metra: Proglašena vanredna odbrana od poplava u Prijepolju! – VIDEO

Zbog obilnih padavina na severu Crne Gore, ali i u pograničnim delovima Srbije, vodostaj reke Lim na teritoriji opštine Prijepolje je u naglom porastu.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće “Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici “Lim – Prijepolje”.

“Zbog naglog porasta vodostaja Lima, u delu opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija”, izjavio je predsednik privremenog organa Izudin Šantić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Vanredno je u Župi, Zalugu i Brodarevu”, rekao je Šantić i dodao da za sada nema ugroženih domaćinstava.

Video možete pogledati na linku ispod:

/srbija-i-balkan/63226-vodostaj-prijepolje-reka-lim-vanredno/

Zbog obilnih padavina na severu Crne Gore ali i u pograničnim delovima Srbije, vodostaj reke Lim na teritoriji opštine Prijepolje je u naglom porastu.

“Već se prešlo u stepen redovne odbrane od poplava, Lim je od jutros porastao za skoro pola metra, preti da se izlije svakog trenutka”, rekao je Šantić.

On je dodao da su u prijepoljskom naselju Šarampov postavljena mobilna pregrada.

Nadošla voda sa sobom nosi ogromnu količinu smeća i granja.

Meštani u rizičnim delovima Prijepolja već su u pripravnosti, kao i sve nadležne službe.

Prema rečima Armina Mujezinovića iz Brodareva, Lim nadolazi velikom brzinom a najkritičnije je u naselju Jalija gde se radi privremeni nasip kako bi se sprečilo izlivanje.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolja, obišli su naseljena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

“Na terenu su predstavnici Sektora za vanredne situacije i Srbijavoda, i mašine ubrzano rade na izgradnji nasipa na poziciji gde jedino u januarskim poplava nije urađen nasip”, kazao je Mujezinović.

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti, kako bi građani bili još bezbedniji, navedeno je u saopštenju MUP-a.

RT

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Arheološki hit u Hrvatskoj – u centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina!

Tokom arheoloških radova na temeljima građevine, nedaleko od Dioklecijanove plate u centru Splita,  pronađen je …