Putin: Nemačkoj nedostaje suverenitet! Ukrajina im ukinula gas!

Nemačka „guta” rezultate svojih „saveznika”, zbog nedostatka suvereniteta i nedovoljne stručnosti pojedinih predstavnika vlasti, kojima se smeju u celom svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, na sastanku sa mladim naučnicima, komentarišući odbijanje ruskih izvora energije u Evropskoj uniji.

Prema njegovim rečima, evropske zemlje ili sebi prekidaju izvor jeftine energije „ili to rade njihovi saveznici iz SAD, koji im iz političkih razloga“, ne dozvoljavaju pristup ruskim energentima.

Takođe, Putin je pomenuo dizanje u vazduh gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2, kao i činjenicu da su Poljska i Ukrajina blokirale rad gasovoda preko svojih teritorija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Poljska je zatvorila gasovod Jamal-Evropa koji vodi ka Nemačkoj.

Ukrajina je isključila jedan od sistema — jedan još radi, a drugi je zatvoren.

Ukrajinske vlasti dobijaju novac iz Evrope i Nemačke, uključujući i oružje i penzije, socijalna davanja, plate, a gas iz Rusije koji je potreban Nemačkoj je blokiran“, istakao je ruski lider.

On je ocenio da nemački građani sve to gutaju jer im nedostaje suverenitet, a pojedinim predstavnicima vlasti nedostaje dovoljno stručnosti da donose kvalitetne, kompetentne odluke.

„Oni su poznati, ceo svet im se smeje. Neću sada da im pominjem imena ali ceo svet se zaista smeje“, naglasio je Putin.

Ranije je nemački „Špigl” objavio da su, tokom predizborne turneje po Nemačkoj, kancelar Olaf Šolc i ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izviždani zbog problema izazvanih pomoći Ukrajini.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …