Centralna izborna komisija objavila podatke o Putinovoj imovini!

Centralna izborna komisija Rusije objavila je podatke o imovini i prihodima kandidata za predsednika Rusije, aktuelnog ruskog lidera Vladimira Putina.

Podaci su objavljeni na zvaničnom sajtu CIK-a…

Prema podacima, ukupan prihod Putina za šest godina iznosio je 67 miliona 591 hiljada 875 rubalja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Informacija ukazuje i na stan (77 kvadratnih metara) i garažu (18 kvadratnih metara) u Sankt Peterburgu, kao i tri automobila – GAZ M21, proizveden 1960. godine, GAZ M21, proizveden 1965. godine, Niva, proizveden 2009. godine, auto prikolica “Skif”, proizvedena 1987. godine.

Takođe, predsednički kandidat ima deset bankovnih računa na kojima se nalazi 54.416.604,52 rubalja i 230 akcija PJSC Bank St. Petersburg (nominalna vrednost jedne akcije je 11,81 rublje).

Aktuelni šef države ima stan u Moskvi (153,7 kvadrata) na neodređeno vreme, kao i parking (18 kvadrata) u Sankt Peterburgu.

Izbori za predsednika Rusije održavaju se tajnim glasanjem i regulisani su Ustavom Ruske Federacije, kao i saveznim zakonima „O osnovnim garancijama izbornih prava i prava na učešće na referendumu građana Ruske Federacije“, od 12. juna 2002. i „O izborima predsednika Ruske Federacije“, od 10. januara 2003. godine.

Kandidat može biti ruski državljanin stariji od 35 godina, koji u zemlji živi najmanje 25 godina i koji nema strano državljanstvo.

Kandidati su dužni da CIK-u dostave kopiju pasoša, podatke o obrazovanju i mestu rada, podatke o kaznenoj evidenciji, podatke o prihodima, imovini, bankovnim računima i depozitima kandidata i bračnog druga, kao i da li kandidat i članovi porodice imaju stranu nepokretnost i izvore njenog sticanja.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi snažno krenuli, na Časov Jar i Krasnogorovku i ka Kupjansku i Torecku!

Ruska vojska ponovo je odlučnije krenula na Časov Jar. I sa severa, sa strane Bogdanovke …