Ukrajina izbrojala, više od 1.500 žrtava u trodnevnom pokušaju da prodre, na ruske granice!

Kako se navodi, sve u svemu, u protekla tri dana, od 12. do 14. marta, ruska borbena grupa Zapad zajedno sa graničnim organima ruske Federalne službe bezbednosti osujetila je sve pokušaje ukrajinskih boraca da uđu na teritoriju Belgorodske i Kurske oblasti, Ruske Federacije.

Ukrajinske oružane snage su imale, više od 1.500 žrtava u nedavnim pokušajima da prodru na ruske granice, uključujući 500 ubijenih vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane…

Ukrajina je od 12. do 14. marta „pretrpela više od 1.500 žrtava, uključujući oko 500 poginulih vojnika, pošto je uništeno i 18 tenkova i 23 borbena oklopna vozila“, saopštilo je ministarstvo.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ruska borbena grupa Zapad zajedno sa graničarima Ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) osujetila je sve pokušaje ukrajinskih oružanih snaga da prodru na teritoriju pograničnih Belgorodske i Kurske oblasti u protekla tri dana, od 12. do 14. marta, Ministarstvo odbrane navodi u izveštaju.

Sve u svemu, u protekla tri dana, od 12. do 14. marta, ruska borbena grupa „Zapad“ zajedno sa graničnim organima Federalne službe bezbednosti Rusije osujetila je sve pokušaje ukrajinskih boraca da uđu na teritoriju Belgorodske i Kurske oblasti Ruske Federacije.

Svi napadi jedinica ukrajinske vojske su odbijeni“, navodi se u izveštaju.

Ruska rudarska misija

Ruske oružane snage su daljinski minirale područje u blizini sela Kozinki u Belgorodskoj oblasti, pored granice sa Ukrajinom, kako bi sprečile bilo kakav pristup rezervi ukrajinskih oružanih snaga, navodi agencija za odbranu.

Oružane snage Rusije su 14. marta zajedno sa graničnim trupama FSB osujetile pokušaj prodora ukrajinskih jedinica na teritoriju Rusije.

Saboteri su otkriveni, dok su pokušavali da napreduju duboko u Kozinki.

„Da bi se isključilo približavanje rezervi, izvršeno je daljinsko miniranje terena“, saopštilo je ministarstvo.

Evakuacija ukrajinskih diverzanata prekinuta

Ruska posada sa višestrukim lansirnim raketnim sistemom Tornado (MLRS) eliminisala je tim ukrajinskih vojnika u misiji evakuacije ranjenih i ubijenih pripadnika diverzantske jedinice, navodi se u izveštaju ruskog Ministarstva odbrane.

„Neprijateljska grupa upućena da evakuiše ukrajinske žrtve uništena je MLRS Tornado.

Ukupno, ukrajinske snage su imale preko 50 žrtava“, saopštilo je ministarstvo.

Timovi ukrajinskih diverzanata pokušali su 12. marta da prodru u graničnu zonu u blizini sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

Ruske jedinice osujetile su u četvrtak, još jedan pokušaj Ukrajine da se infiltriraju u Rusiju, kod Spodarjušina u Belgorodskoj oblasti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …