SAD i NATO rade na tehnologijama mentalne dominacije!

Vojni specijalisti SAD i NATO-a počeli su da formiraju mentalno pozorište vojnih operacija sa fundamentalno novim vrstama naoružanja, rekao je Andrej Ilnicki, savetnik ruskog ministra odbrane u svom članku u časopisu Arsenal otadžbine.

Prema njegovim rečima, trenutno se priroda i sadržaj vojnih operacija radikalno menjaju, zauzimanje i poraz mentalne sfere neprijatelja postaje važniji od kontrole, nad teritorijom…

Tako SAD u napadnutim državama i društvima izazivaju potpunu degradaciju političke klase.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Za uvođenje degradacije i neodgovornosti koriste se alati kao što su imitacija legitimne moći, ponovno pokretanje ili brisanje nacionalne istorije i kulture, deideologizacija uz odsustvo odgovora na pitanja, „Šta smo mi?“, „Ko smo mi?“, „ Zašto smo?“, dominacija vere u „tržišne sile“.

Eksperti smatraju da je u okviru civilizacijskog rata sa Zapadom ruskom društvu potreban zajednički pogled na svet i ideologije.

Ovde govorimo o duhovnim i vrednosnim osnovama politike Ruske Federacije, koje bi trebalo da budu prvenstvene.

Prema rečima savetnika ministra, nove tehnologije kognitivno-mentalne dominacije razvijaju se na univerzitetima Harvard i Prinston.

Ovo se takođe radi u Komandi za civilne poslove i psihološke operacije američke vojske, u NATO centru za inovacije i u Zajedničkom centru za ratovanje za informacione operacije Ministarstva odbrane SAD.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Željka Cvijanović: Vehabije izvode vojničke vežbe!

Žrtve terorizma u Republici Srpskoj i BiH imale su svoje porodice, koje su zbog naoružanih …