Izvršen još jedan napad dronom, na rusku teritoriju! – VIDEO

Najmanje šest osoba je povređeno u napadu dronom, na rusku Republiku Tatarstan, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Bespilotne letelice su navodno gađale nekoliko lokacija ali nisu izazvale ozbiljnu štetu industrijskim objektima, navode lokalne vlasti.

U napadu dronom na Elabugu, koja se nalazi otprilike 650 kilometara istočno od Moskve, povređeno je sedam osoba, prema lokalnim vlastima.

Grad Elabuga u ruskoj Republici Tatarstan pogođen je napadom dronom, prvim napadom te vrste u regionu, saopštili su lokalni zvaničnici.

U gradu koji se nalazi otprilike 650 kilometara istočno od Moskve, u napadu dronom povređeno je sedam osoba.

Međutim, Rustam Mannikhanov, lider Tatarstana, rekao je da nije zabeležena ozbiljna šteta u napadu na industrijsku zonu u Elabugi.

Glavni menadžer zone Timur Šagivalejev rekao je da su u napadu bile uključene dve bespilotne letelice, nagoveštavajući da Ukrajina stoji iza agresije.

„Napadaju tržne centre u Moskvi, napadaju stambena naselja u Belgorodu, napadaju radničke smeštaje u Elabugi. To su ljudi protiv kojih vodimo specijalnu vojnu operaciju“, naglasio je šef.

Štaviše, gradonačelnik Nižnjekamska Ramil Mulin, gde se dogodio napad dronom, naglasio je da je bespilotna letelica sprečena elektronskim protivmerama koje su je primorale da odstupi od prvobitne mete dok je krenula ka rafineriji nafte.

Rusija osujećuje šemu šverca eksploziva koji dolazi iz Ukrajine
Ranije danas, ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) otkrila je presretanje zavere za šverc eksploziva iz Ukrajine preko zemalja članica NATO-a i EU.

Detaljnije, FSB je vršio inspekcije na prelazu između Rusije i Letonije, kada su u pošiljci otkrivene bombe prerušene u pravoslavne i crkvene ikone. Teret je uključivao četiri improvizovane eksplozivne naprave, 10 kilograma industrijskog plastičnog eksploziva visokog učinka, 91 elektronski detonator i delove punjenja RPG-7.

Ruta lanca snabdevanja je nastala u Ukrajini i prolazila je kroz šest zemalja članica EU i NATO; Rumunija, Mađarska, Slovačka, Poljska, Litvanija i Letonija.

Nakon što su bombe stigle na rusku granicu i otkrivene, pokrenuta je krivična istraga koja je rezultirala privođenjem anonimnog osumnjičenog od strane FSB-a.

Borba.Info

Check Also

Poruka Americi: “Šta vas briga, što trgujemo s Rusijom!?”

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Lin Đan izjavio je da Kina ima pravo da vodi …